islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Ruslar İdlib’de Sivilleri Bombalamaya Devam

Ruslar İdlib’de Sivilleri Bombalamaya Devam

Mirat Haber Ajansı

Rus askeri jetleri, üç ay önce Türk-Rus anlaşmasıyla oluşan ateşkesten bu yana yaptıkları ve sivil can kayıplarına neden olan ilk hava saldırılarında Suriye’nin kuzeybatı bölgesindeki İdlib yakınlarında birkaç köyü bombaladı. Halk, bombardımanın İdlib eyaletinin güneyindeki Cebelülzaviye bölgesindeki köyleri ve Hama ilinin batısındaki Sahilülgab ovasında iki kasabayı vurduğunu bildirdi. Suriye’nin son muhalif bölgesinde yüzlerce sivil, hava saldırılarının daha fazla devam etmesinden korkuyor. Rus askeri jetleri tarafından başlatılan hava baskınlarında en az iki sivil öldürdü ve çok sayıda yaralıya neden oldu.

Mart ayında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın güçlerini destekleyen Rusya ile muhalif savaşçıları destekleyen Türkiye arasında imzalanan anlaşma, Türkiye’nin sınır olduğu bölgede üç ay içinde bir milyondan fazla insanı yerinden eden çatışmayı sona erdirmişti. Türkiye ve Rusya pek çok konuda yakınlaşır ve S-400 anlaşması yaparken, Suriye’de ve Libya’da farklı tarafları desteklemekte. Rus bombardımanının bir nedeni olarak da Türkiye’nin Libya’daki beklenmedik ölçüde hızlı ve kesin başarıları olduğu uzmanlarca ifade edilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.