islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SAKINCALARINA DEĞİNMEDEN YAPAY ZEKÂ NİÇİN YÜCELTİLİYOR?

SAKINCALARINA DEĞİNMEDEN YAPAY ZEKÂ NİÇİN YÜCELTİLİYOR?
3 Haziran 2023 10:00
A+
A-

Hürriyet’in nadiren yaptığı hayırlı haberlerden biri de Yapay Zeka konusunda oldu.

Haziran 02, 2023 tarihli ve “Yapay zekanın karanlık yüzü: Operatörünü öldürmeye karar verdi.

başlıklı haberin  okunmasını tavsiye ediyor, haberden bazı bölümleri alıntılıyoruz.

ABD ordusu tarafından gerçekleştirilen bir simüle testte yapay zekanın verdiği karar tüm dünyanın kanını dondurdu. ABD Hava Kuvvetleri Yapay zeka Operasyonları Şefi Col Tucker Hamilton yapay zekaya çok güvenilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

“Yapay zeka da çok kırılgan, kandırması ve manipüle etmesi kolay. Yapay zekayı daha sağlam hale getirmenin yollarını geliştirmemiz ve sistemin aldığı kararlar konusunda daha fazla farkındalığa sahip olmamız gerekiyor”

TEKNOLOJİ İKİYE BÖLDÜ

YAPAY ZEKA konusunda dünyanın en büyük beyinleri de ikiye bölünmüş durumda.

Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın da aralarında bulunduğu binden fazla teknoloji patronu yapay zekanın insanlığı yok edebileceği konusunda uyarıda bulunarak geliştirme süreçlerine ‘ortak güvenlik protokolü’ hazırlanana kadar ara verilmesini istiyor.

Bill Gates gibi başka uzman isimler ise yapay zekanın yaşamımızı iyileştireceğini ve sonsuza kadar hayatımızın bir parçası olacağını düşünüyor.

YORUMUMUZ

Bu konuda çalışan Müslüman aydınlar dünyanın gördüğü sakıncalarına değinmeden yapay zeka çalışmalarına övgüler yağdırıyorlar ve doğal olarak da kendilerini ayrıcalıklı bir noktaya taşıyorlar.

Biz bilimsel çalışmalar yapalım, yapalım da bu çalışmalar Allah’ın düşmanlarını ve bizim bildiğimiz ve bilmediğimiz düşmanlarımızı korkutucu olsun.

Bilimsel ve teknolojik gücü Müslümanların  kötüye kullanabileceğini de düşünmeliyiz.

Bu konu İslam Dini açısından  incelendi mi bilmiyoruz. Yapılan doyurucu bir çalışma varsa bize de gönderilmesini rica ederiz. Böylece aydınlanmış ve aydınlatmış oluruz.

MİRATHABER.COM

YAPAY ZEKÂ BİLMECESİ

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.