islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5128
EURO
34,7988
ALTIN
2.427,11
BIST
9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

“Şehitlerimiz cennete yürüdüler”

“Şehitlerimiz cennete yürüdüler”
18 Temmuz 2017 13:01
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen anma törenine katılmak için Nakkaştepe’den yürüyerek alana geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni’ndeki konuşmasına “Şehitlerimizin emaneti kıymetli kardeşlerim, değerli gazi kardeşlerim, şehrimizin dört bir yanından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gelerek buradaki programa katılan sevgili İstanbullular, 15 Temmuz ihanet girişiminin birinci yıl dönümünde Türkiye’nin her köşesinde bir kez daha meydanları dolduran değerli vatandaşlarım, aziz kardeşlerim, hepinizi en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle, saygıyla selamlıyorum.” diyerek başladı.

İstanbul’da en çok kanın döküldüğü yerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün olduğunu belirten Erdoğan, “Köprüyü kapatan tankların önünde tam 36 vatandaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin.” dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Rabbim ne buyuruyor biliyor musunuz? Allah yolunda cihat edenlere, vatanı, milleti için cihat edenlere; onların nefislerini Cennet karşılığında Allah satın alıyor, Kur’an-ı Kerim’de bunun müjdesini veriyor. Ve bizim şehitlerimiz cennete yürüdüler, yerleri hayırlı olsun. O makam, Sevgili Peygamberimize en yakın makam, makamları hayırlı olsun. “Amin”. Biz de burada sembolik bir makam hazırladık onlara ve bu makamda da ne buyuruyor Rabbimiz, Bismillah: “…” Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz, anlayamazsınız. İşte biz bunu yaparken dedik ki kul olarak, onların gönüldaşları olarak, onların kardeşleri olarak; bunu unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.