islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3854
EURO
34,5547
ALTIN
2.382,31
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kudüs’ü Savunmak İnsanlığı, Mekke’yi ve İstanbul’u Savunmaktır! “Selahaddin Eyyubi Dizisi”

Kudüs’ü Savunmak İnsanlığı, Mekke’yi ve İstanbul’u Savunmaktır! “Selahaddin Eyyubi Dizisi”
6 Aralık 2023 17:12
A+
A-

Kudüs’ü Savunmak İnsanlığı, Mekke’yi ve İstanbul’u Savunmaktır! “Selahaddin Eyyubi Dizisi”

Ülkemizde İslam dini ve kültürüne karşı devrimler yapıldı. İslam ve İslami dönem Anadolu tarihi inkâr edilip yerildi. Batıya taparlık adına tercüme Batı yasaları ile insanımıza zorla deli gömleği giydirildi. İnancı ve geleneklerine göre yaşama hakkından yoksun bırakıldı.

İSLAM VE TARİH BİLİNCİMİZLE SAVAŞILDI

Bu zararlı politika yaklaşık bir asırdır sürdürülüyor. Yeni nesillerde doğal olarak İslami duyarlılıklar ve tarihi sorumluluklar gereğince oluşturulamadı.
Gerçi çırpınışlarımız var, devam ediyor ve edecektir. Ama henüz olması gerekenin çok uzağındayız. Örneğin millilik vasfından yoksun eğitim sistemimizde,  öğretilmediği üstelik yerildiği için  yeni nesillerimizin büyük çoğunluğu Osmanlı ecdadımızın  1917’ye kadar Kudüs’ü adaletle yönettiklerini bilmez. Dev bütçesi ve kadrolarına rağmen Kemalist devletçi yayın politikaları sebebiyle TRT1 ise  ülkemizde hem İslami ve hem de sekülarist laik kesim tarafından  pek de izlenmez.

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİ

Böyle iken Milletimizin büyük çoğunluğunca yayına başladığı bile bilinmeyen Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin izlenme oranlarından hareketle milletimizin eğilimleri ve düşüncelerine ilişkin olumsuz hüküm çıkarmak kasıtlı köksüzlerimizin işidir.

ERTUĞRUL ÖZKÖK KÖKSÜZÜ

Bu köksüzlerimizden biri de Ertuğrul Özkök’tür.  İslam’ı bilmezliğini ve inkârcılığını defalarca dile getirdiğimiz bu adamın tarih cahili olduğunu açıklaması için Murad Bardakçı’ya bırakalım. Halkımızın çok iyi anlayacağı bir dille ifade edelim: Türkiye’de karısının ilk mini etek giyenlerden oluşu ile iftihar eden kaç tane haya yoksunu adam bulabilirsiniz. Adamdan saymamak gerek ama Oda TV’de büyük bir kitleye ulaşabildiği için ricalden sayalım.

TÜRK HALKI NE DÜŞÜNÜYOR?

Bu adam yukarıda değinilen Selahaddin Eyyubi Dizisi’nin reytinginden hareketle  konuyu Erdoğan’a getiriyor: “Türk halkı sizin gibi düşünmüyor” deme düzeysizliğini  gösteriyor.

Ona göre Sayın Cumhurbaşkanımız 2021’de “Kudüs’ü savunmak insanlığı savunmaktır” dediğinde milletimizin düşüncesine tercüman olmuştur.  Ama İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı ve Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısında, “Gazze’yi ve Kudüs’ü savunmak Mekke’yi, Medine’yi, İstanbul’u, Şam’ı, Beyrut’u, Bağdat’ı savunmaktır.” dediğinde yanılmıştır. Çünkü Selahaddin Eyyubi Dizisi izlenme oranından hareketle Türk halkı Cumhurbaşkanımız gibi düşünmüyormuş.

Ertuğrul Özkök gibiler bilmeyerek veya muhtemelen bilerek tercihlerini bize göre Batıllardan yana kullanan adamdır.

Yaşı yetmiş beşi aşmış bir ayağı kabir çukurunda olan bu adama laf anlatamazsınız ama insanımız için açıklayalım.

Cumhurbaşkanımız “Kudüs’ü savunmak insanlığı savunmaktır” değinde doğru söylemiştir. O da milyonlarca insan gibi insanlık doğasını konuşturmuştur.

“Gazze’yi ve Kudüs’ü savunmak Mekke’yi, Medine’yi, İstanbul’u, Şam’ı, Beyrut’u, Bağdat’ı savunmaktır, ” dediğinde ise milletimizin Cumhurbaşkanı gibi konuşmuş, bir baş öğretmen olarak milletimize nasıl düşünmesi gerektiğini öğretmiş ve bilenlere de hatırlatmıştır

Çünkü Kudüs ve Gazze dört yüz yıl yönettiğimiz toprağımızdır.

Çünkü Evanjelist eğilimlli Amerika yönetimi ve başta İngiltere olmak üzere Batılı dostlarına dayanarak İsrail, Yurdumuzun ve Kıbrıs’ın bir kısmını içine alan  Arz-ı Mev’ud hezeyanını korkmadan açıkça dile getirmektedir.

Üstelik Ülkemiz Yahudileri, İsrail’in zulmü yanı sıra bu hezeyanını da tasvip eder görünmekte veya böyle bir görüntü vermektedir. Ertuğrul Özkök gibi İslam ve tarih yoksunu öksüzler bunu anlayamazlarsa da Soner Yalçın’ı biz az da olsa farklı bilirdik. Bu adama  yazdırmak onu onaylamak değil midir?

MiratHaber.com – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.