islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Silahlı kişiler güneybatı Pakistan’da birçok Hazara Şii kömür madencisini öldürdü

Silahlı kişiler güneybatı Pakistan’da birçok Hazara Şii kömür madencisini öldürdü
Mirat Haber Ajansı

Silahlı kişiler, bir grup azınlık Hazara Şii Müslüman kömür madencisini kaçırdıktan sonra ateş açtı. Pakistanlı bir yetkili, 11 kişiyi güneybatı Belucistan eyaletinde öldürdüklerini söyledi. Levies Force’tan yetkili Moazzam Ali Jatoi, saldırının Pazar günü erken saatlerde eyalet başkenti Quetta’nın yaklaşık 48km doğusundaki Mach kömür sahası yakınlarında gerçekleştiğini söyledi. Levies Force, bölgede polis ve paramiliter olarak hizmet veriyor. Jatoi, silahlı adamların kömür madencilerini yakındaki dağlara götürerek ateş açtıklarını söyledi. Altı madencinin olay yerinde öldüğünü ve diğer beşinin ağır yaralandığını, hastaneye giderken öldüğünü söyledi. Jatoi, ilk soruşturmanın saldırganların madencileri Hazara Şii topluluğuna ait olduğunu belirlediğini ve onları infaz için götürdüğünü ve diğerlerini zarar görmeden bıraktığını söyledi. Güvenlik güçlerinin saldırganları aramak için dağlara yayıldığı da görüldü. DAEŞ (IŞİD) grubu daha sonra Amaq haber ajansına Telegram iletişim kanalı aracılığıyla saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Yasaklı bir radikal grup olan Leşker-i-Cengvi, geçmişte Belucistan vilayetindeki azınlık Şii Hazara topluluğunu hedef almıştı. Pakistan Başbakanı İmran Han bir tweet’te Beluchistan’da 11 masum kömür madencisinin öldürülmesinin korkakça insanlık dışı bir terör eylemi olduğunu söyledi. İmran ayrıca silahlı muhafızlardan bu katilleri yakalamak ve teröristleri adalete teslim etmek için tüm kaynakları kullanmasını istediğini belirtti. Quetta, kabaca 600.000 Hazara Şii Müslümanı’na ev sahipliği yapıyor ve büyük ölçüde şehrin her iki tarafında iki müstahkem yerleşim bölgesi ile sınırlı. Topluluğun üyeleri uzun zamandır güvenlik kısıtlamalarının onları şehrin geri kalanından uzaklaştırdığından, işletmeleri etkili bir şekilde yönetmelerine veya çocuklarını okula göndermelerine izin vermediğinden şikayet ediyorlar. Belucistan, Taliban da dahil olmak üzere çeşitli silahlı gruplardan gelen çok yönlü tehditlerle karşı karşıya. Ayrıca eyalet için bağımsızlık isteyen Şii Müslümanları ve milliyetçi grupları da hedef aldılar. Diğer eyaletlerden işçilere, özellikle Çin tarafından 62 milyar dolarlık bir yatırım planı kapsamında başlatılan projelerde çalışanlara yönelik saldırılar yaygın. 26 Aralık’ta da silahlı kişiler bir güvenlik karakoluna saldırdı ve aynı ilin Harnai ilçesinde yedi askeri öldürdü.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.