islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4050
EURO
34,8052
ALTIN
2.433,86
BIST
9.983,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

SİLAHLI ÖRGÜTLERİ ARAŞTIRALIM

SİLAHLI ÖRGÜTLERİ ARAŞTIRALIM

Doğrudan ve dolaylı olarak İslamî iman ve yaşam düzenine bağlı olduğunu ileri süren bir yığın silahlı örgüt var.

Bunların önünde ve arkasında kimler var, bilmiyoruz.

Para ve silahı nasıl temin ediyorlar, bilmiyoruz.

İçlerindeki saf ama güdülen Müslümanların oranı nedir, bilmiyoruz.

Bunlar, silahlarını emperyalist sömürücülere ve aracılık yapan ülkelere çevirmiyorlar. Zararları çok büyük ölçüde bütünüyle Müslümanlara.

Beni, benim zıddım olan insanlarla birlikte ölüm listesine alan İŞİD üzerinden bu örgütlere ilişkin büyük şüphelerim olmuştur ve olmaktadır. Şüphe metodumuz olmalıdır. Yanılgılar düzeltilebilir.

HAMAS MÜSTESNADIR

Gözlerimizin önünde cereyan eden ve yıllardır süren İsrail zulmü sebebiyle ortaya çıkan Hamas’ı istisna kılarak bu örgütler üzerinde düşünelim.

İhtilafa düşürüp parçalamak için İsrail’in kuruluş döneminde Laik Filistinlilere karşı Hamas’a göz yumması, Hamas’ın özgünlüğü ve İslamiliğine gölge düşürmez. Nitekim bu son başkaldırısı ile, İsrail’i Amerika yardımına muhtaç çaresizliğe düşüren de Hamas olmuştur.

SONER YALÇIN

Klasik Kamâlist Sol’dan farklı bir yere oturttuğum Soner Yalçın’ın 18 Ekim 2023 tarihli yazısını çok anlamlı budum. Onlar bizi okurlar ama açığa vurmazlar. Allah, dinini inkârcı ve isyancı facirlerle de teyid edebildiği ve hakikatleri onların diliyle de söyletebildiği için biz her kaynağı dinler ve okuruz.

Soner Yalçın’ın okuduğumuz yazısının bir bölümünü aktarıyorum ve üzerinde tefekkür edilmesini teklif ediyor ve belgeli bilgi sahip aydınlarımızın bizleri aydınlatmaları için kalem oynatmalarını rica ediyorum.

SONER YALÇIN’NIN  YAZISINDAN…

{ İŞİD, El Kaide, Eş Şebab, Boko Haram, Ebu Seyyaf, Hizb-ut Tahrir, elCemaat’ül-İslamiyye, Ensar eş-Şeria, İslami Cihat Birliği, Selefi Vaaz ve Savaş Grubu/ Mağrip El-Kaidesi, El Nusra, İttihad el- Mahakim’ül İslamiyye vs. vs…

Dünyanın dört yanında şiddeti benimsemiş “din görünümlü” örgütler var. Yolları belli: “Anlaşma yok, ateşkes yok, diyalog yok!”

Temel amacı insanlara doğruyu göstermek, iyiye ulaştırmak ve yaşatmak olan İslam; bu örgütler tarafından kendi ideolojilerini pekiştirmek, kendi amaçlarına ulaşmak için araçsallaştırılıyor!

Kendilerini nihai hedefe giden tek yol olarak gösteren bu “din motifli örgütlerin” dillerinde tek cümle var: Haksızlığa uğradık. Bunu gidermenin tek yolu, radikalleşmek! Dünyanın dört yanında masum insanları katletmek…

Sorunun kaynağı veya sorumlusu gördükleri gruplar, toplumlar, devletler düşman değil, masum insanlar bile şiddetin meşru hedefi!

Bunları insanlığın başına MI6-CIA-MOSSAD’ın bela ettiği nasıl görülmez?}

YAZININ SON CÜMLESİNE DİKKAT

Yazının son cümlesini tekrar okuyalım:

“Bunları insanlığın başına MI6-CIA-MOSSAD’ın bela ettiği nasıl görülmez?”

İçlerinde gerçekten ruhen benimseyip destekleyebileceklerimiz olabilir ama her birini inceleyelim. Nereden ve nasıl kaynak sağladıklarını araştıralım ki İŞİD gibi Amerika’nın beslediklerini bilelim.

Peygamberimiz “Gerçek mümin bir delikten iki defa sokulmaz,” buyurur. (Feyzül-Kadîr HN. 9985)

Biz pek çok defa sokulduk, artık yeter. Düşünmek için Batı’dan borç veya akıl almak mı gerekiyor?

Düşünmek Rabbimizin emri olarak ibadet değil mi?

Yazımızı, şimdilerde tarihselci ilahiyatçıların tarihe gömecekleri ama bizim hale ve geleceğe ışık tutan anlamını daha iyi kavrayabildiğimiz bir ayetle bitirelim:

Ey şanlı Elçi! Ey Yükümlü Mümin! Yürekleriyle inanmamış olan Münafıklara karşı son derece dikkatli olmalısın. Çünkü onlar arasında yıkıcı ve zarar verici faaliyetlerde bulunmak, inkâr cephesini güçlendirerek kâfirlere yardım etmek, Müslümanlar arasına fitne ve ayrılık sokarak onları birbirine düşürmek ve öteden beri Allah’a ve Elçisine karşı savaş ilan etmiş olan  İslâm düşmanlarına  yataklık edip casuslarını barındırarak onlara bir gözetleme ve istihbarat merkezi oluşturmak için sizin mescidinize alternatif bir mescit kuranlar var. Kendilerini hesaba çekeceğin zaman, “Vallahi bizim iyilikten başka bir amacımız yoktu!” diyerek yemin edecekler. Fakat sakın onlara inanma! Çünkü onların yalancı olduğuna bizzat Allah şahittir.” (Tevbe 9/107)

ALİ RIZA DEMİRCAN 

SİLAHLI ÖRGÜTLER           İŞİD               HAMAS              SONER YALÇIN

MI6-CIA-MOSSAD

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.