islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4855
EURO
34,6895
ALTIN
2.406,89
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

Silahsızlanma Çağrısı ve Temiz Toplum Sloganlı Kampanya İhtiyacı

Silahsızlanma Çağrısı ve Temiz Toplum Sloganlı Kampanya İhtiyacı
17 Temmuz 2023 16:30
A+
A-

Artık ana haberlerde sıklıkla pompalı tüfeklerle birbirini öldüren, sokaklarda taramalı tüfeklerle birbirini kovalayan insanlar yer alıyor. Görüntüler, Twitter denilen mecrada gençlerin ve çocukların gözü önünde paylaşılarak sergileniyor. TV ekranlarında buzlanarak gösterilen görüntüler ilk anda insanın kanını donduruyor. Fakat bu olay aslında bir normalleştirme çabasının olup olmadığını sorgulamamız gerektiğini bize söylüyor. Bir sosyal bilimler araştırmacısı olarak durumu hayretle izliyorum. Modern toplum dedikleri şey bu mudur? Türkiye’yi aydınlık günlere taşıyacağız diyenler bu durumlara neden sessiz kalıyor? Müslümanlar dünya kamuoyunda devamlı şiddet taraftarı olarak lanse edilirken Batı’dan devşirilen sekülerliği ve fakat ondan çok daha kötü olan Ortadoğuluların seküler avam kültürünü eleştiri vaktimiz gelmemiş midir? Maalesef şiddet ve nefret bizi kuşatmış, hayatımızın her anında yer alıyor. Bu kadar olumsuzluğa karşı sulh kültürünü yaşatmak zorundayız. İşbu yazı bu sebeple kaleme alınmıştır.

Türkiye’de yakın dönemde birçok kişi silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Görüntüler genellikle burası Teksas değil denilerek servis ediliyor. Evet! Burası Teksas değil ama Teksas’tan farksız da değil. Son zamanlarda silahlanma hevesi ve silahla mekân basma gibi olaylar aşırı arttı. Sonucunda da pek çok insanın canına kıyıldı. Oysa Müslüman yurdunda bu kadar katlin olması hoş görülemez. Hele de “Yurtta barış, cihanda barış!” ilkesiyle ülkesini imar edenlerin vatanında bunlar olamaz.

Türkiye’de ülkemizi Küçük Amerika yapmak isteyenler yıllarca haydutluğu ve kabadayılığı, mafyalığı ve serseriliği övdüler. Kovboy filmleri, boks ve karate filmleriyle gençleri uzun yıllar zehirlediler. Bunun yerini daha sonradan mafya yapımları aldı. Doğal olarak halk bunların etkisi altında kaldı. Sonuçta halkı Amerikan Kültürüne özendiren yapımlarla kandıranlar artık işi tamamen milletimize yıkacak zemini buldular. Çünkü bu filmlerin etkisinde kalan insanlar silaha sarılmak için fırsat kolluyor. Mamafih bu zemin zaman içerisinde oluştu. Zira eskiden adam vurmak, insan öldürmek Anadolu’da bu kadar kolay yapılacak işler değildi. Sayılar mukayese edildiğinde herkes vaziyetin ne olduğunu görebilecektir.

Ülkemizde ne yazık ki insan canı ucuz diyen gazeteciler var. Maalesef ufak tartışmalarda öfkeye kapılıp kan dökenler ve bunların yolunu heyecanla afişe edenler var. Toplumumuzun eğitim durumu göz önüne alındığında bu olayı ülkemizdeki asayiş ortamını bozan ve huzuru kaçıran bir gelişme olarak ele almalıyız. Elbette bizim şahsi kanaatlerimiz ve yazılarımız çok şeyi değiştirmeyecek. Maalesef bu konuda en çok iş hukukçulara düşmektedir ve sonra da onlar aracılığı ile kamuoyunu yönlendiren medya patronlarına ciddi ikazlar yapılmalıdır.

Gerçek şu ki silah ve kavga hiç kimseye fayda getirmiyor. Silahın bu kadar yaygınlaşması hayra alamet değildir. Silah taşıma ruhsatı zorlaştırılarak verilmelidir. Silah kullanma ruhsatına sahip olan kişiler devamlı psikolojik testlerden geçmelidir. Silahsızlanma kadar toplumsal güvenin yani emniyetin sağlanması da önemlidir. İnsanlar can kaygısı çekmemelidir. Mal, şeref, namus ve diğer kaygılar da buna dahildir. Toplumumuzun sürekli olarak silahlı çetelerin yer aldığı dizileri de izlememesi gerekir. Bunun yerine halkı bilim, sanat, kültür, dini ve ahlaki gelişim gibi konulara yönlendirmek gerekir. Silah öldürür, ilim yaşatır. Barış ve kardeşlik duygularını tesis etmek için maneviyata ve eğitime önem vermek zorundayız. Hukuk, tek başına bu işin altından kalkamaz. Ahlak ve anlayış, medya eliyle bozuluyorsa, yine medya eliyle düzeltilmelidir. Unutulmamalıdır ki küresel oligarşinin propagandistlerinden birisi; “Hollywood gibi bir silahı tarihte bulamadık” gibisinden sözler sarfetmiştir. Hollywood etkisi gözardı edilecek bir konu değildir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.