islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5490
EURO
34,7341
ALTIN
2.492,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Singapur Korona Altında Erken Seçime Gitti

Singapur Korona Altında Erken Seçime Gitti

Mirat Haber Ajansı

Malezya’nın güneyindeki kentiyken İngilizler tarafından ayrı bir devlet olarak bağımsızlık verilen zengin şehir devlet Singapur Korona tehdidi altında seçimlere gitti. İktidardaki Halkın Eylem Partisi (PAP), 1965’teki bağımsızlıktan bu yana 55 yıldır yönettiği adadaki hakim konumunu perçinlemek istiyor. Başbakan Lee Hsien Loong, 24 Haziran’da seçime çağrı yaparak PAP’ın koronavirüs pandemisinin neden olduğu ekonomik sorunlarda radikal kararlar alabilmesi için yeni bir halk desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi. Kampanyasını yürüten 68 yaşındaki başbakan, “size iyi hizmet eden bir sistemi baltalamayın” dedi.

İlk seçmenlerin çoğu, koronavirüsün getirdiği katı koşullar altında oylama istasyonları sabah 8’de açıldığında ilk oy vermeleri tavsiye edilen yaşlılardı. Anketler, fazladan virüs kontrolleri nedeniyle bazı seçim merkezlerinde uzun kuyruklar oluştuğundan, planlanandan iki saat sonra saat 22.00’de kapandı. Singapur Seçim İdaresi yetkilileri bekletmekten ve rahatsızlıklardan dolayı özür diledi. Herkesin maske takması ve seçmenlerin bir sandık merkezinde beş dakikadan fazla harcamaması zorunlu kılındı. COVID-19 hastaları ve karantina altındaki hastalar oy kullanamazlar, ancak mobil bir sandık ekibi, sandık kutusunu yakın zamanda yurtdışından dönen ve otellerde tecrit edilmiş olan Singapurluların odalarına gittiler. Çinli çoğunluğu ve Müslüman azınlığı olan kent devlet Singapur’da 2.65 milyon seçmen bulunuyor.

İngilizler stratejik önemi olan ve Malaka boğazını tutan ticaret merkezine kalabalık Çinli bir nüfusla doldurduktan sonra ülkeyi Malezya’dan ayırdılar ve yönetime mevcut başbakanın babasını getirdiler. Ülke kısa süre içinde çok zenginleşti ve yüksek kalitede üniversitelerini ve ordusunu kurdu.

ETİKETLER: Singapur
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.