islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suriye rejim heyeti 2011’den bu yana ilk kez Suudi Arabistan’ı ziyaret etti

Suriye rejiminden bir heyet, 2011 başlarında Suriye devriminin patlak vermesinden bu yana krallığa yaptığı ilk resmi ziyaret için Salı günü Suudi başkenti Riyad’a geldi.

Suriye rejim heyeti 2011’den bu yana ilk kez Suudi Arabistan’ı ziyaret etti
Mirat Haber Ajansı

Suriye rejiminden bir heyet, 2011 başlarında Suriye devriminin patlak vermesinden bu yana krallığa yaptığı ilk resmi ziyaret için Salı günü Suudi başkenti Riyad’a geldi. Suriye devlet haber ajansı Turizm Bakanlığı’nın katılacağını bildirdi. Dünya Turizm Örgütü Ortadoğu Komitesi 47. toplantısı ve 26-27 Mayıs tarihlerinde Riyad’da düzenlenecek Ortadoğu Bölge Ofisi açılışı ve Turizmi Geliştirme Konferansı. Rejim yanlısı haber ajansı, Turizm Bakanı Muhammed Martini’nin Suudi Turizm Bakanlığı ve Dünya Turizm Örgütü’nün davetlisi olarak Salı akşamı Riyad’a geldiğini bildirdi.

Syrian minister arrives in Saudi Arabia - Mehr News Agency

Ziyaret, Suudi Arabistan ile Suriye rejimi arasında artan istihbarat yakınlaşmasıyla aynı zamana denk geliyor; basında çıkan haberlerde Suudi istihbarat başkanı Halid el-Humeyden, rejimin güvenlik teşkilatlarını denetleyen Ulusal Güvenlik Dairesi başkanı Ali Memlük ile Şam’da görüştüğü doğrulandı. İngiliz basını, Humeyden başkanlığındaki bir Suudi heyetinin, Suriye devriminin patlak vermesinden bu yana türünün ilk bilinen toplantısında Memlük tarafından kabul edildiği Şam’ı ziyaret ettiğini bildirmişti. 

İngiliz basını, ismini açıklamamayı tercih eden bir Suudi yetkilinin, “olaylar bölgesel olarak değişti ve bu iyi bir fırsat” dediğini nakletmişti. Arap medya kaynakları, Cumhurbaşkanı Beşar Esed’in Suudi heyetiyle görüştüğünü ve iki ülke arasındaki tüm alanlardaki ilişkileri yeniden tesis etme yolunda ilk adım olarak Şam’daki Suudi büyükelçiliğini yeniden açmaya karar verdiğini de sızdırdı. Medya kaynakları ayrıca Suudi tarafının Esed’e, Riyad’ın Suriye’nin Arap Birliği’ne dönüşünü ve Cezayir’de yapılması planlanan bir sonraki Arap zirvesi konferansına katılımının memnuniyetle karşılanacağını bildirdiğini de doğruladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.