islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“Tartışma yaratan alkol yasağı “ Öylemi?

Sık sık dile getiriyoruz; İslâm’ın yasalarını koyan insanın yaratıcısı olan Allah olduğu için İslâmî ilkeler; emirler ve yasaklar aklî ve bilimsel verilerle örtüşür.

“Tartışma yaratan alkol yasağı “ Öylemi?
23 Haziran 2021 16:59
A+
A-

ODA TV’de Yeni Bir İslâm ve Akıl-Bilim Karşıtlığı

 

 “Tartışma yaratan alkol yasağı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda alkol satışı tartışmaları devam ederken flaş bir karar geldi. Oyunların başlamasına 30 gün kala organizatörler, olimpiyat boyunca mekanlarda alkol satışını yasakladı…”

Şimdi soralım: “İslâmî, aklî ve ilmî doğruluğu olan” bu haberi tartışan kim? Tartışan yok ama haberi içine sindiremeyen ODATV Yönetimi var.

Haber Ülkemizde alınan bir karar olsaydı, ODA TV tam bir bağnazlıkla daha yıkıcı bir başlık atardı. Ama karar Japonya’da alındı. Alınan bu karar ortak aklın ürünü olup bilimsel verilere de uygun. Aklî ve bilimsel olduğu için İslâm’a da uygun bir karar.

Ana Gerçek

Sık sık dile getiriyoruz; İslâm’ın yasalarını koyan insanın yaratıcısı olan Allah olduğu için İslâmî ilkeler; emirler ve yasaklar aklî ve bilimsel verilerle örtüşür. Daha açık bir anlatımla ifade edersek İslâmî olan aklî ve ilmidir, gerçekten akli ve ilmî/bilimsel olan da İslâmîdir.

Eleştirel ama ilgilendirici yazılarımızla pek çok defa uyardığımız ODA TV değindiğimiz bu Ana Gerçeği bilmez mi? Elbette bilir. Ama hayata “Şeytanın bak dediği yerden” bakarsanız aklî ve bilimsel gerçeklerle de çatışır ve “ Ne idüğü belürsüzlüğünüzü tartışma konusu” yaparsınız. Rabbimiz bizi ne güzel uyarıyor:

Münafıklar arasında da sana kulak verir gibi yapanlar var; ama, eğer akıllarını kullanmıyorlarsa, sen sesini hiç sağırlara işittirebilir misin?
Ve yine onların aralarında sana bakıyormuş gibi yapanlar var; ama, eğer göremiyorlarsa, sen hiç körlere doğru yolu gösterebilir misin?
“ (Yunus 10/42,43)

Amacımız

Bizim ana amacımız medyanın gündemine taşıdığı olaylar vesilesiyle İslâm’ı anlatarak insanların mutluluğuna katkı sunmaktır. Bu sebeple  alkollü içkilerin haramlığını, iki gün evvel kaleme aldığımız ve ODATV’nin de okumasını istediğimiz “Bankalar ve Meyhaneler Görevini Yapıyor Ya Camiler?” başlıklı yazımızdan bir bölümünü aktaralım:

“ Alkollü içkiler, kullarına pek merhametli olan Allah’ın haram kıldığı, Şeytan ameli bir pislik olarak nitelediği bir şerdir. Şeytan alkollü içkiler aracılığı ile insanlar arasında düşmanlık ve kin saçmak, Allah’ın yasalarından ve de namazdan alıkoymak ister:

Ey İman edenler! Sarhoşluk veren akıcı ve katı maddeler/içecekler, şans oyunları/kumarlar, putperestçe uygulamalar ve gelecek hakkında kehanette bulunmak, Şeytan işi iğrenç kötülüklerdendir. O halde onlardan kaçının ki mutluluğa eresiniz!
Şeytan, sarhoşluk verici şeyler ve şans oyunları ile aranıza sadece düşmanlık ve nefret sokmaya ve sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymaya çalışır. O halde, (artık onlardan ) vazgeçeceksiniz değil mi ?
“ (Maide 5/90-91)

Peygamberimizin ifadesiyle bütün şerlerin anası iken ve zararları apaçık iken meyhaneler de görevini yapıyor. Devletin kontrolü ve koruması altında gelişerek, yıldızlı oteller ve restoranlarla çeşitlenerek bankacılıkla at başı büyüyor, örneğin trafik kazalarını, şiddeti, cinayetleri ve boşanmaları çoğaltarak görevini yapıyor.”

Ali RIZA DEMİRCAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.