islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı Çıkışında Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı Çıkışında Konuştu
19 Nisan 2024 15:20
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı Çıkışı Değerlendirmede Bulundu…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail ve İran arasındaki gerginliği değerlendirirken, ABD’nin İsrail’e desteğini eleştirdi. Ayrıca, Irak ziyareti planları, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye ziyareti, Hamas lideri İsmail Haniye ile yapılacak görüşme ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye ziyareti gibi diğer gündem maddelerine de değindi.

Erdoğan, Cuma Namazı Çıkışı İsrail ve İran Gerilimini Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Özellikle İsrail ve İran arasındaki gerginlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Irak Ziyareti İle İlgili Planlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere Irak ziyareti ile ilgili de bilgi verdi. Seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu ziyareti gerçekleştireceklerini ifade etti. Ziyaretin Bağdat ve Erbil’i kapsayacağını dile getiren Erdoğan, Irak-Türkiye ilişkilerini geniş kapsamda ele alacaklarını vurguladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Ziyareti

Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye ziyaretine de değinen Erdoğan, ziyaretin Türkiye-Almanya ilişkilerine olumlu bir katkı sağlayacağını belirtti. İki ülke arasındaki siyasi, askeri, ekonomik ve ticari ilişkilerin ele alınacağını belirtti. Erdoğan, dostluk bağlarını güçlendirmek için de çalışacaklarını belirtti.

İsrail-İran Gerilimi ve ABD’nin Rolü

İsrail ve İran arasındaki gerginliği yorumlayan Erdoğan, her iki ülkenin de farklı görüşler ortaya attığını belirtti. Sahiplenme eksikliği ve akla ziyan açıklamalar olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, ABD’nin İsrail’in yanında yer aldığını ifade etti. Bu durumun BM Güvenlik Konseyi’ndeki son gelişmelerle de doğrulandığını dile getiren Erdoğan, ABD’nin Filistin’e verdiği desteğin yanında İsrail’i desteklemesini eleştirdi.

Diğer Gündem Maddeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile yapılacak görüşmeye ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye ziyaretine de değindi. Haniye ile yapılacak görüşmenin gündemi belirleyeceğini ve adımların ona göre atılacağını belirten Cumhurbaşkanı, Miçotakis’in ziyaretinin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde önemli bir adım olacağını ifade etti.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM