islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3892
EURO
34,7838
ALTIN
2.398,22
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

TRT KİME HİZMET EDİYOR?

TRT KİME HİZMET EDİYOR?

TRT önceki dönemlerde sol fraksiyonların denetiminde iken, bu kurumla ilgili mücadele veren yazılar yazdım. Günümüz TRT’si ise belki farkında olmayarak; çok özel tarihi dizi programlarıyla insanlarımıza umut bahşederken, onların gölgesinde bazı ticari kurumların yarı çıplak kadın figürleriyle reklamını yayınlamakta beis görmemektedir. Kayırılmış olduğunu düşündüğüm program yapımcısı bir adamın kılık kıyafetleri, kollarındaki dövmeleriyle gençlerimize örnek olacak tarzdaki tiplemesi neyin işaretidir? TRT sosyal hafızanın dilidir, onun argo ifadelere vermesini izah imkânı var mıdır bilemiyorum?

Bir “Muhteşem Yüzyıl” dizsisi vardı, Osmanlının saray mahremiyetini çeşitli entrikalarla harmanlayanlar, adeta geçmişimizden intikam almışlardı. Gerçi bunu TRT yayınlamadı, ama yayınlayanlar da bu ülkenin koruma kalkanın altında olanlardı.

Şimdi “Kahramanlık Dizileri” adına sahnelenen oyunlarda, bu milletin bütün meselesinin kadınların hükümranlığıyla ilgili gibi gösterilmesi anlaşılacak şey değildir.

RTÜK diye isabetli bir kurum oluşturuldu. Önemli hizmetleri de yapıyor. Ancak yeterli mi? Sanmıyorum; bazı kanalların dış bağlantılı ilişkilerini dikkate alarak meseleye bakmaları gerekmez mi?  Çünkü bu kanallar aracılığı ile bize kendi kültürlerini yerleştirmeye çalışıyorlar. Toplum hafızasının yumuşak karnını biliyorlar. Bu tür gizli girişimlerin önüne geçecek denetim mekanizmalarını oluşturmak gerekir diye düşünüyorum. Bir İslam ülkesinde, yarı çıplak kadın ve kızların rol adına ekrana çıkarılıp toplumu ahlaki erozyona sürüklenmesine niye müsamaha ile bakarlar, anlamak mümkün değil? Sanat adına ev kıyafetini sokağa taşıyan bu tür rezil dizilere kapı aralamayı Batı’ya şirin gözükme adına yapıyorsak felaket o zaman başlar.

Burada bir de “Belgesel” kanalımız için birkaç kelime etmek isterim: Bakıyorsunuz aynı belgesel günde birkaç defa ekrana gelebiliyor. ‘Boşluk doldurma’ kabilinden yapılan bir tavır, bu kanala ilgiyi düşürür ve günü gelir keyfiyetini kaybedebilir. Zamanı kuşanmak açısından belgesellerin sıkça gösterilmesi yadırganamaz, ancak bunun da bir disiplini olmalıdır.

Bu alanda sorumluluk üstlenip görev yapmış olduğum için sancılarını biliyorum, itiraf etmek gerekir ki; bu Kurumu yönetmek, kabul etmek gerekir ki, ateşten gömlektir, çünkü devleti yönetmekten zordur.  İşin başında olanlar için eleştiri kolay, ancak ‘hadi gel elini taşın altına koy’ deseler, bunu yapacak babayiğit de pek yok gibidir. Ancak, böyle bir oluşum, görev yapanların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz, kaldırmamalıdır.

Şimdi “TRT Kime Hizmet Ediyor?” kaygımıza gelelim; “TRT milletine hizmet ediyor!” Belki bir asra yakın bir süredir, önemli bir yıkım döneminden çıkarak bugünlere gelindi. Bizim dileğimiz; daha ileriye daha kuşatıcı bir ruh hamlesiyle yürümesi içindir.

MUHSİN İLYAS SUBAŞI

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.