islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2627
EURO
34,7251
ALTIN
2.398,52
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda Yaşanan Kriz Yolcuları Zor Durumda Bıraktı!

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda Yaşanan Kriz Yolcuları Zor Durumda Bıraktı!
24 Nisan 2024 11:10
A+
A-

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda Yaşanan Teknik Arıza ve Bakım Çalışmaları Yolcuları Zor Durumda Bıraktı..

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı, geçtiğimiz günlerde büyük bir aksaklıkla karşı karşıya kaldı. İki yolcusuz trenin teması sonucu başlayan teknik sorunlar, metro seferlerini olumsuz etkiledi. Bu durum, özellikle işe gitmeye çalışan vatandaşlar için büyük sıkıntılara yol açtı. Seferlerin sıklığının azalması, istasyonlarda yoğunluğun artmasına neden oldu.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı istasyonlarındaki bilgi eksikliği ve yanlış yönlendirmeler, vatandaşların kafa karışıklığı yaşamasına sebep oldu. Altunizade İstasyonu’nda yapılan “Gideceğiniz yönün tam tersine gidin” uyarısı, yolcuları şaşırttı. Megafonla duyuru yapan görevliler, istasyon içinde yolcuları doğru yöne sevk etmeye çalıştı. Yolcular, duruma tepki göstererek daha fazla bilgi talep etti.

Metro İstanbul, yaşanan aksaklıklar karşısında vatandaşlara alternatif çözümler sundu. Arızanın giderilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, yolculara Üsküdar’a gitmeleri için ücretsiz İETT otobüsleri sağlandı. Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, zorunlu bakım çalışmalarının sürdüğü ve normal seferlere geçişin planlandığı tarih bilgisi paylaşıldı.

Metro İstanbul’dan Açıklama 

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’ndaki aksaklıkla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan’ı 22 Nisan’a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilmesi planlanmaktadır.”

Vatandaşların Eleştirileri

Arıza ve aksaklıkların uzaması, vatandaşların tepkisini daha da artırdı. Bazı yolcular, yaşananları “insan haklarına aykırı” olarak nitelendirerek, durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. İstasyonda bekleyenler, evlerine ve iş yerlerine ulaşamamanın verdiği stres ve üzüntüyü ifade etti.

Beklenen Normalleşme ve Önlemler

Metro İstanbul, zarar gören kuplajların tamiri ve zorunlu bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından 25 Nisan sabahı itibarıyla seferlerin normale döneceğini duyurdu. Bu süreçte, vatandaşların mağduriyetini en aza indirgemek için alınan tedbirler ve sağlanan alternatif ulaşım hizmetleri, kritik öneme sahip oldu.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: İBB, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.