islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5151
EURO
34,7963
ALTIN
2.423,76
BIST
9.754,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

YA İRFANA YADA İLME SAHİP BİR GENÇLİK!

YA İRFANA YADA İLME SAHİP BİR GENÇLİK!
2 Ekim 2022 10:00
A+
A-

Üç milyon gencimizin katıldığı Üniversite sınav sonucunda bir milyon gencimiz yurt genelinde yüksek öğrenim için okullara yerleşti.

Geçen yıl yükseköğretime yerleşen gençlerimizin ülke genelinde yurtlara yerleştirme sonuçları açıklandığı ilk günlerde öğrencilerin yurtlara yerleşmeleri ile ilgili olumsuz sorunlar dikkat çekecek ölçüde kamuoyuna yansımıştı. Bu sene ise benzer bir karmaşa ve sorun yaşanmadığı sonuç itibariyle yüzde yüz oranında yurtlara yerleştirmenin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi göstermiştir ki devlet kurumlarının bürokratik işleyişlerinin çok önemli olduğu ortadadır. Geçen yıl yaşanan sorunların kamuoyunda açtığı olumsuz tepkilerin bu yıl  benzer süreç ve işlemler olmasına rağmen kamuoyuna yansıyan herhangi bir olumsuz durumun ortaya çıkmaması bunun en büyük göstergesi olmuştur. Bürokratik yapının bilhassa da sayısal bakımdan çoğunluğun yoğun olduğu kesimlerde vatandaşlara yönelik en ufak bir hizmet aksaması, ihmali ve savsaklaması iktidar yöneticisi Cumhurbaşkanımızın aleyhine güven erozyonuna ve seçmen kaybına sebebiyet vermektedir.

Yirmi yıllık iktidarında R.T.Erdoğan devrimsel nitelikli eser ve hizmet bakımından gözle görülür hissedilir şekilde inkar edilemez icraatlara imza atmıştır. Netice itibariyle devlet hizmetlerinin amacına uygun sonuçlar doğurması sadece devletin başındaki kişinin bireysel gayretleri yeterli olmamaktadır. Gençlerin eğitimi ailenin sorumluluğundan tutun, öğretmen donanım ve başarısından , kurum amir ve memurlarının liyakat ve ehliyetline kadar komplike bir alandır.

Aynı inanç ve değerlere sahip kendi içimizden birisi olarak Cumhurbaşkanımızın derdinin, inançlarına bağlı vatanı ve milleti için sevdalı ya irfana yada ilme sahip özgür ve özgüvenli bir gençlik olduğundan zerre şüphem yoktur. Bu dert ki bu insanı tüm illerimizde üniversite açması, öğrencilere barınma ve geçinme bakımından verdiği destekler, Gençlik Merkezleri aracılığı ile yaz tatillerinde isteyen her genci cebinden harcaması halinde her bir öğrencinin ailesinden on bin liraya mal olacak tatil mekanlarında bir haftalık etkinliklere götürmesi, yurt ücretlerini son derece ucuz tutması ailelerin maddi külfetini azaltması bakımından son derece önemli yapılması da bir o kadar zor devlet icraatlarındandır.

Bu ve buna benzer devlet icraatlarını yapmak bürokratik oligarşinin hantallığı ve “olur”a değil de “olmaz”a endeksli yapısına rağmen İktidar da muktedir olmak maharet gösterip maddi kaynağını bulup millete hizmet vermek ve eser üretmek öyle ‘geriden ıslık çalmaya’oturdukları koltuklardan ahkam kesmeye benzemez. “Laf”ı herkes üretir ancak lafı icraata dönüştürmek akıl, maharet, kabiliyet, cesaret, iktidar ve bedel ödemeyi gerektirir. Bu meziyetlerin de bir kişide bulunması her istendiğinde ve her zaman değil her çağda bir ortaya çıkar.

Fehmi YAĞLI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.