islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3603
EURO
34,6712
ALTIN
2.394,20
BIST
10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

YA MERHAMET MEDENİYETİNİN ÖNCÜLERİ YADA VAHŞET MEDENİYETİNİN KÖLELERİ OLACAĞIZ!

YA MERHAMET MEDENİYETİNİN ÖNCÜLERİ YADA VAHŞET MEDENİYETİNİN KÖLELERİ OLACAĞIZ!
16 Temmuz 2023 09:00
A+
A-
Merhamet medeniyetinin kuruluş ve işaret fişeği olan 15 Temmuz demokrasi (şûra) ve milli birlik ruhunun ulusal boyuttaki hakimiyeti içimizdeki küresel vahşet medeniyetinin dostları sebebiyle yarım kaldı. Tamamlanması ancak küresel vahşet medeniyetinin yıkılmasıyla tamamlanacaktır. Yerini tarihte örnekleri bulunan merhamet medeniyetinin tesisi ile mümkün olacaktır.
Bugün Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin mücadelesinin gerekçesi; Dünya hakimiyetini eline alacak olan merhamet medeniyetinin küresel boyutta canlanmasına önderlik ve liderlik yapmaktır.
Kurulacak merhamet medeniyeti sayesinde dünyaya nizam insanlığa intizam gelecektir. Bugün NATO’nun alacağı kararda Türkiye’yi takip eden Macaristan olsun veya “Türkiye bizim arkamızda” diyerek Fransa’ya karşı rest çeken Azarbeycan olsun veya iki savaşan taraf ülke olarak hem Rusya hem de Ukrayna’nın Cumhurbaşkanımızla yakın diyolog halinde olması gibi benzer uluslararası boyuttataki diplomatik bir takım hareketler bunun göstergesidir.
Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin verdiği uluslararası mücadelede öyle bir sürece girdik ki muhalefet siyasetinin ve her tür sivil toplum örgütlerinin tek vücut halinde Devletin yanında maddi-manevi her türlü imkânlarıyla yer almaları tercih değil bir mecburiyettir. Ülkemizin vermekte olduğu bu mücadele esnasında bir kesimin fakru zaruret halinde olmamasına rağmen devlet kaynaklarından ne kadar daha çok maaş, kredi vb. destekler alma peşine ve telaşesine düşenler Kuran’da bahsedilen Talut’un mahiyetinde ki taraftarlarının ırmağı geçme esnasında kana kana su içenler den bir farkı kalmamaktadır.
İlahi mesajlarda bahsedilen zamanın küresel vahşet medeniyetinin temsilcisi, o çağın süper gücü Calut’u yenen Talut ve Davut’un mücadelesi esnasında ırmaktan geçerken sudan bir avuç veya hiç içmeyenlerin Allah katında kazananlar olacağı şeklinde ki anlatımını günümüze örneklersek, ahiret inancı olupta devletin kaynaklarından ne kadar çok para alma derdine düşenlerin oturup bir kez daha düşünmeleri gerekmektedir. Kuran’da bahsedilen Talut’un taraftarlarından ırmağı geçerken kana kana içip manevi sınavı kaybedenlerle nasılda benzeşmektedir.
Dinlisi dinsizi laiki kemalisti ulufe ve bir fazla para artırma derdine düşsede devletin başkanının derdinin ila’yı kelimetullah olması, bütün sahip olduğu yerel ve küresel imkanları merhamet medeniyetinin kurulmasına harcaması Allah’ın izniyle nihai hedefe ulaşmamıza vesile olacaktır.
Fehmi Yağlı 
ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.