islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5126
EURO
34,7806
ALTIN
2.424,34
BIST
9.736,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Yapılan Bir Çalışma Down Sendromlu Yetişkinler Arasında COVID-19 Mortalitesinin (Ölüm) Arttığını Bulmuştur

Yapılan Bir Çalışma Down Sendromlu Yetişkinler Arasında COVID-19 Mortalitesinin (Ölüm) Arttığını Bulmuştur
4 Ocak 2022 16:13
A+
A-

Uluslararası bir araştırma ekibi tarafından yapılan yeni bir araştırma, Down sendromlu yetişkinlerin genel popülasyona göre COVID-19’dan ölme olasılığının daha yüksek olduğunu ve genetik bozukluğu olan kişilerin aşılanmasına öncelik verilmesi ihtiyacını desteklediğini buldu.

Araştırmacılar, Down sendromlu yetişkinlerin COVID-19’dan ölme olasılığının genel nüfusa göre kabaca üç kat daha fazla olduğunu buldu. Bu artan risk, özellikle yaşamın beşinci on yılında belirgindi: Down sendromlu 40 yaşındaki bir kişi, genel popülasyonda 30 yaş büyük biriyle benzer şekilde COVID-19’dan ölme riskine sahipti.

Anke Huels, “Down sendromlu 1.000’den fazla benzersiz COVID-19 hastasına dayanan sonuçlarımız, Down sendromlu bireylerin hastaneye yatış sırasında genellikle daha şiddetli semptomlara sahip olduğunu ve artan mortalite ile ilişkili yüksek akciğer komplikasyon oranları yaşadığını gösteriyor” dedi. Emory Üniversitesi Rollins Halk Sağlığı Okulu’nda epidemiyoloji yardımcı doçenti ve çalışmanın ilk yazarı: “Bu sonuçların Down sendromlu COVID-19 hastalarının önleyici ve klinik yönetimi için etkileri var ve Down sendromlu bireylere aşılama için öncelik verilmesi gerektiğini vurguluyor.”

Down sendromu, tipik olarak 21. kromozomun neden olduğu genetik bir durumdur. Bu fazladan kopya, bebeğin vücudunun ve beyninin gelişimini değiştirerek hem zihinsel hem de fiziksel zorluklara neden olabilir.

 

 

 

Mihraç GÖRÜNMEK

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.