islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Yardım Beklerken Öldürülen Filistinlilerin Sayısı 112’ye Yükseldi

Yardım Beklerken Öldürülen Filistinlilerin Sayısı 112’ye Yükseldi
1 Mart 2024 13:00
A+
A-

İsrail‘in İnsani Yardım Bekleyen Filistinlilere Yönelik Saldırısında Can Kaybı 112’ye Yükseldi.

İsrail’in Gazze’de insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda, Nablusi Kavşağı’nda hayatını kaybedenlerin sayısı 112’ye yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail’in kasıtlı saldırısında 760 kişinin de yaralandığını belirtti. Hamas, Arap Birliği ve BMGK’ye çağrı yaparak, uluslararası toplumu İsrail’in kitlesel katliamına karşı adım atmaya çağırdı. Gazze hükümeti ise İsrail’in saldırısını planlı ve kasıtlı olarak değerlendirerek, uluslararası toplumu tepki göstermeye çağırdı. Olay, bölgesel ve uluslararası düzeyde geniş çaplı tepkilere neden olurken, İsrail’in insanlık dramına yönelik saldırıları uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Can Kaybı 112’ye Çıktı

Katil İsrail’in Gazze’deki insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda can kaybı 112’ye yükseldi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra’nın açıklamasına göre, İsrail ordusunun Nablusi Kavşağı’ndaki saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, yaralı sayısı da 760 olarak belirlendi.

Gazze’de meydana gelen üzücü olay, İsrail’in Gazze Şeridi’ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi’ndeki Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyen sivilleri hedef almasıyla gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, saldırı sonucu Şifa Hastanesi’ne getirilen 8 cesedin ardından can kaybının 112’ye çıktığını açıkladı. Ayrıca, Nablusi Kavşağı çevresinde hala cesetlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Hamas’tan İsrail’in saldırısına tepki

Hamas, İsrail’in Gazze’deki saldırısına karşı tepkisini gösterdi. Örgüt, Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) çağrı yaparak, “Gazze’deki kitlesel katliamı durdurma” ve “etnik temizliği engelleme” amacıyla acil toplanma talebinde bulundu. Hamas’ın açıklamasında, İsrail ve ABD Başkanı Joe Biden’ın sorumluluğu vurgulanarak, uluslararası toplumdan müdahale istendi.

Ulusal ve uluslararası tepkiler

Gazze’deki hükümet, İsrail’in saldırısını “kasıtlı ve planlı” olarak nitelendirerek, işgal ordusunun insanlık yardımı bekleyenleri soğukkanlılıkla öldürdüğünü belirtti. Ayrıca, Arap ülkelerinden sessizliği bozma ve uluslararası topluma İsrail’in katliam ve ihlallerini durdurma çağrısı yapıldı.

Bu olay, bölgesel ve uluslararası düzeyde geniş çaplı tepkilere yol açarken, Filistin’deki insanlık dramını bir kez daha gündeme getirdi. İsrail’in bu tür saldırılarına karşı uluslararası toplumun nasıl bir tepki göstereceği merak konusu olmaya devam ediyor.

HABER YORUM

Haberimizde her ne kadar “uluslararası toplumun nasıl bir tepki göstereceği merak konusu” demiş olsak da, BM dahil kimseden ses çıkmıyor. Çıkan sesleri de zaten İsrail takmıyor.

Daha önceden de belirttiğimiz gibi, İsrail güçten anlar…

Düzenli bir ordu karşısında savaşamayacağı bilinen İsrail ordusu, yardım bekleyen insanların üzerine ateş açacak kadar adileşiyor.

Savaş kötü bir şey bunu gayet iyi biliyor temenni de etmiyoruz…. Ancak dileğim odur ki rabbim bizlere, kahpe İsrail ordusuyla kahraman Mehmetçiğimizin karşı karşıya geldiği günleri de  göstersin…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.