islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

YARI FİNAL KUTLAMASINI ŞÜKÜR SECDESİYLE TAÇLANDIRDILAR

YARI FİNAL KUTLAMASINI ŞÜKÜR SECDESİYLE TAÇLANDIRDILAR
12 Aralık 2022 11:37
A+
A-

Kuzey Afrika ülkesi Fas, Katar’da düzenlenen 2022 dünya kupasında büyük bir başarıya imza atarak yarı finale yükseldi.

Çeyrek final maçında Portekiz’i 1-0 yenen Fas’lı futbolcular, maç sonunda teknik heyet ile birlikte şükür secdesi yapınca dünyanın gündemine oturdu.

İlk defa bir Afrika ülkesinin yarı finale yükselmesi ise futbol otoritelerini şaşkına çevirdi.

Belçika, Hırvatistan ve Kanada’nın olduğu grupta lider çıkan Fas, önce İspanya’yı ardından da Portekiz’i yenerek son 4 takım arasında kalmayı başardı.

Fas Milli Takım futbolcularının saha içinde ve saha dışında gösterdikleri örnek davranışları dikkat çekerken, İspanya maçının uzatmaya gitmesi ve ardından penaltılara kalması, penaltılardan önce de Futbolcuların toplu halde Fatiha suresini okuması gündem oldu.

Gündem olan diğer bir davranışları ise futbolcuların maçtan sonra Filistin bayrağı açması, Fas’lı seyircilerin ise Filistin’in özgürlüğü noktasında görüntüler ortaya koyması.

Fas Milli Takımının yarı finale çıkması sebebiyle Fransa’da Kutlama yapanlara polisin müdahale etmesi ise Müslüman bir ülkenin futbol başarısının kıskanıldığı yorumlarına sebep oldu.

Filistin’de yapılan gösterilere İsrail polisinin ve askerinin sert tepki koyması ise her zaman olduğu gibi kınanacak bir durum.

Bizler de Mirat Haber olarak Fas milli takımını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

HABER YORUM

Bazen dünyada Müslümanlara yapılan zulümleri gündeme getirmeye çalışırsınız ama başaramazsınız. Kamuoyu oluşturmaya çalışırsınız ama yeterli desteği bulamazsınız.

İşte bu yapamadıklarınız bazen, milyonları arkasından sürükleyen Futbol gibi bir sportif müsabaka neticesinde başarıyı yakaladığınız anda gerçekleştirebilirsiniz.

Müslüman bir ülkenin Milli futbol takımı Dünya Kupasında yarı finale yükselir de kutlama yaparken Paris’in göbeğinde Filistin bayrağı açarsanız dünya gündemine geliverirsiniz.

Haberimizin sonuna, Dünya Kupasının açılış törenlerinde de okunan ve dünya barışına mihmandar olacak ayeti kerimeyi de alalım ki, Fas Milli takımının başarısıyla Sportif bir faaliyetin insanlık barışına hizmet edebileceğini üstüne basarak söylemiş olalım…

“Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık ve sizi tanışasınız diye milletlere, kabilelere ayırdık. Çünkü Allah katında en üstün olanınız, Allah’tan en çok korkanınızdır. Şüphe yok ki Allah her şeyi bilir, her şeyden haberdardır.”

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.