islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2582
EURO
34,7665
ALTIN
2.394,28
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

YUSUF SÛRESİNİ GÖNÜL OKUMALARIM-II

YUSUF SÛRESİNİ GÖNÜL OKUMALARIM-II
23 Ekim 2022 10:00
A+
A-

Merhameti yüksek bağışlaması bol Allah’ın adıyla. 5-15/

İnsanların bir takım menfaatine konu olabilecek kazanımları sebebiyle yakın çevresinin kıskançlık duyarak o kazanımı engellemek için her türlü tuzak ve entrika kurması şeytanın ayartmasındandır. İlahi sınavın kaybına sebep olabilir.

İnsanların duyduklarında kıskançlık duyup engellemek için tuzak ve entrika kurmalarına neden olabilecek dünyevi kıymete haiz kazanımlarla ilgili hususların henüz başlangıç safhasında iken yakın çevre ile paylaşılmamalıdır.

Yakup’un evlatlarının Yusuf’la başlayan süreçteki yaşadıkları olaylar babalarından sonra iktidarı ele geçirme entrikalarından ibaretti.

Yakup’un oğulları Babalarının Yusuf’a düşkünlüğünü kendisinden sonra kavmin başına getireceği işareti olarak algılayıp kendi şanslarını artırmak için  Onu bertaraf etmek istedikleri anlaşılmaktadır.

İnsanların birbirine kurdukları her türlü tuzak şeytandandır!

Kişilerin birbirlerine tuzak kurmaları şeytanın tavsiyesi ve insanoğluna düşmanlığı nedeniyledir.

İnsanların birbirine tuzak kurmalarında şeytanın etkili olmasının nedeni tuzağa konu olabilecek hususlarda tarafların açıklayıcı beyanlarıdır.

Yaşanılmış ve yaşanmakta olan olaylar üzerinden gelecekteki yaşanabilecek olaylarla ilgili isabetli yorum yapma kabiliyetine sahip kişilerin Yaratıcı tarafından insanlar arasında özel seçilmiş nitelikli kişiler veya o kişilerin nesli olduğu anlaşılabilir.

Kabiliyetli, marifetli aklını kullanma seviyesi yüksek kişiliklerin belirtileri çocukluktan belli olmaktadır.

Yusuf’a kardeşleri tarafından kurulan tuzak iktidar elde etme mücadelesi sebebiyle olduğu anlaşılmaktadır.

Akıllı, kabiliyetli, marifetli oluşu çocukluğundan belli olan Yusuf’un kavminin başına Babası Yakup tarafından görevlendirileceğine kesin gözle bakıldığı için  diğer kardeşleri tarafından planlanarak bertaraf edilmiştir.

Hak edip etmediğine bakmaksızın hadsizlik yaparak mensubu bulunduğu topluluğa yönetici olmak için; ehliyet ve liyakat bakımından hak edenler varken entrikalarla şeytani yollara tevessül ederek ehli olanları bertaraf etmek suretiyle amacına ulaşanlar hem kendi akıbetini hemde yönettikleri topluluğun akibetini perişan ederler.

Subhanallah…Estağfirullah… Elhamdüllah…

Yusuf Suresi düşünsel okumalarımdan zihnime yansıdı.

İlahi mesajın kişiye özel zihinsel yansımalarını keşfetmek için Kur’an okuyunuz!

En doğrusunu Allah (cc) bilir.

(Devam Edecek)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.