islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3720
EURO
34,7986
ALTIN
2.439,34
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

ZAYIFLAMA İĞNELERİ

ZAYIFLAMA İĞNELERİ
21 Haziran 2023 12:01
A+
A-

Obezite çağımızın hastalığı haline geldi.

Dünyanın bir tarafında insanlar açlıktan hayatını kaybederken, diğer taraftan insanların obezite hastalığına yakalanması, insanlık adına düşündürücüdür.

Günümüzün Post Modern insanı tüm dünyasını, yatak odası, mutfak ve WC arasında kurgulaması sebebiyle, aklı gibi midesini de kullanamaz hale gelmiştir.

Obeziteye yakalanan ya da daha zayıf ve güzel(!) görünmek isteyen insanların, zayıflama iğneleri yaptırmaları, son günlerde moda haline geldi.

Ancak bu iğnelerin zararlarına dikkat çeken uzmanlar, zayıflama iğnelerinin insan vücudunda tahribata yol açacağını söylüyorlar. Bu iğnelerin, Pankreasta ödem oluşturması başta olmak üzere, böbreklere de zarar verebileceği ve birçok hastalığa sebep olabileceği doktorların ortak görüşleri arasında..

HABER YORUM

Haberde de dile getirdiğimiz gibi günümüz insanı, yüce rabbimizin bizlere verdiği akıl nimeti başta olmak üzere midesini de yanlış kullanıyor.

Böyle olunca da “Ver yesin, ört uyusun” kıvamında olan insanlar, obezite hastalığı gibi sağlıksız bir atmosferin içinde kendini buluveriyor.

Ondan sonra ise, iğne ile mide küçültme ameliyatları vs ile  zayıflamaya çalışıyorlar.

Her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da dinimiz İslam, çağımızın insanına yol gösterici tavsiyelerde bulunmuştur.

Mesela Peygamberimiz (sav), yemek yenilirken midenin üç kısma ayrılmasını, birinci bölümüne gıdalar, ikinci bölümüne su üçüncü bölümünün ise boş bırakılmasını tavsiye etmiştir.

Hz. Muhammed (SAV)’in, midelerin tıka basa doldurulmaması konusunda da birçok tavsiyesi vardır.

Yüce rabbimiz de bu konuda  Araf suresinin 31. Ayetinde “Yiyiniz içiniz israf etmeyiniz” buyururken, Bakara Suresinin 168. Ayetinde de “Yeryüzündeki helâl ve temiz yiyeceklerden yiyin ve sakın şeytanın adımlarını izlemeyin; çünkü o, sizin apaçık düşmanınızdır.” Buyurarak, bizlere en güzel ve en doğru yolu göstermiştir.

MİRATHABER.COM

Zayıflama iğnesi   obezite  

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.