islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5861
EURO
34,7910
ALTIN
2.509,72
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Zemmour’dan Müslümanlara Ahlaksız Teklif

Zemmour’dan Müslümanlara Ahlaksız Teklif

Fransa’da, cumhurbaşkanlığına adayı olan Eric Zemmour, ülkedeki Müslümanları asimile olmaya çağırdı.

Zemmour, bir televizyon kanalında yapmış olduğu açıklamada, Nisan 2022’de düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa Fransızların ve “Fransız Müslümanların” cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

“Başkalarının aksine ben İslam ve İslamcılık arasında ayrım yapmıyorum. İkisi aynı şey. Ancak İslam ve Müslümanlar arasında ayrım yapıyorum. Tüm Müslümanları asimile olmaya, hukuki ve siyasi kural empoze eden İslam’ı uygulamayı reddetmeye çağırıyorum.” ifadelerini dile getiren Zemmour, Yahudilere 1789’da söylenen “Yahudilere ulus olarak hiçbir şey vermemeliyiz, Yahudilere birey olarak her şeyi vermeliyiz” ifadesinin Müslümanlar için de geçerli olduğunu ifade etti.

Zemmour, aynı zamanda kadınları en iyi savunacak cumhurbaşkanı adayı olduğunu da söyledi.

Aşırı sağcı bir gazeteci ve yazar olan Zemmour, sosyal medya hesabından yapmış olduğu video paylaşımında, cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olduğunu duyurmuştu.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu, 10 Nisan 2022’de olacak. Adaylardan herhangi biri ilk turda salt çoğunluğu sağlayamaz ise en fazla oyu alan iki aday, 24 Nisan’da düzenlenecek ikinci turda yarışacak.

Zemmour, İslam ve Göçmen Karşıtı Bir İsim Olarak Ön Plana Çıkıyor

Seçimlere adaylığını henüz açıklamamışken yapılan anketlerde kısa bir sürede hızla yükselen Eric Zemmour, İslam ve göçmen karşıtı, aşırı muhafazakar, milliyetçi ve ulus-devlet anlayışını benimsemiş bir isim olarak ön plana çıkıyor.

Paris’te 1958 yılında aslen Cezayirli Yahudi bir ailenin içerisinde dünyaya gelen Eric Zemmour, Eylül 2019’da katılmış olduğu bir televizyon programında Müslümanlara karşı nefreti körükleyen ifadeleri sebebiyle 3 bin avro para cezası almıştı.

Mahkeme Ayrımcılık İçerdiğine Hükmetmişti

Mahkeme, Zemmour’un katıldığı programda, Müslümanlara İslam ile Fransa arasında bir seçim yapmaları gerektiğini, banliyölerde başörtülü Müslüman kadınların Fransa’da İslam hakimiyeti kurmak istediğini öne süren bu açıklamalarının ayrımcılık içerdiğine hükmetmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.