islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5330
EURO
34,8194
ALTIN
2.434,89
BIST
9.726,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ZİNA PİSLERİN YAPTIĞI YIKICI PİÇLİKTİR

ZİNA PİSLERİN YAPTIĞI YIKICI PİÇLİKTİR
26 Ağustos 2022 10:30
A+
A-

İslâm Dini ilâhî emirler ve yasaklar manzumesidir.

İslâmî yasaklar içerisinde yer alan zina; evlilik rabıtası olmaksızın cinsel ilişkide bu­lunmaktır.

Rabbimiz zinayı Kur’ân’ın Furkan (25/68), Nur (24/2) ve Mümtehine( 60/12) surelerınde doğrudan ve dolaylı olarak yasaklamakta, İsra suresinde ise zinaya yaklaşılmamasını şöylece emir buyurmaktadır:

Sakın ha zinaya yaklaşmayın. Zina açık bir çirkinlik/çirkefliktir. Pek kötü bir yoldur.”  İsra 17/32)

Zinanın İslâm Dinindeki yasaklık derecesini Pey­gamberimiz şöyle açıklamıştır.

Allah’ın zatına ve kanunlarına ortak koşmak gü­nahından sonra Allah katında zinadan; kişinin hayat maddesini nikâhlısı olmayan bir kadına bırakmasından daha büyük bir günah yoktur.»

«Zira kişi gerçek mümin olduğu halde zina yapa­maz…»

« Çünkü zina yaptığı zaman kişiden (zina fi’li sı­rasında) imanı çıkar da başı üzerinde gölge gibi olur…»] (İ.Kesir İsra 32)

 Zinanın Amansız Zararları

Diğer bütün İslâmî haramlarda olduğu gibi zinada da kişisel ve toplumsal hayatı  kuşatan imanî, ahlâkî ve maddî za­rarlar vardır.

Zina; vücut organlarını teşhir, şehvetle bakışma ve buluşma gibi haramlarla başlayan ve çok defa yalan, içki ve ırza tecavüz gibi haramlarla bağlantılı olarak sonuç­lanan imanı eritici bir haram fiildir.

Zina; toplumun ana kurumlan olan aile müessese­lerinin kutsiyetini zedeleyen, kurulmasını engelleyen, mutluluğunu sarsan ve sonuç olarak da neslin bekasını tehdit eden bir haramdır.

Zina; cemiyette kadın ticaretini başlatan, geliştiren ve topluma giderek artan oranda fahişeler salan bir haramdır.

Zina; yaygınlaşması sanatı, edebiyatı, ilmi, siyase­ti, yönetimi ve askerî stratejiyi olumsuz yönde etkileyen bir haramdır.

Zina; sebep olduğu ana-baba ve akraba şefkatinden yoksun, hırçın nesebi gayr-ı sahih çocuklarla toplumun problemlerini artıran bir haramdır.

Zina; bir erkek ve bir kadın tarafından yapılmış ol­sa da onların  bağlı bulunduğu aileleri için bir namus lekesi olduğundan ihtilâflara, kavgalara ve hatta ci­nayetlere sebep olan bir haramdır.

Zina; bel soğukluğu ve frengi gibi hastalıkların kaynağı olan bir haramdır.

Zina; düzensiz harcamalara, iş gücü israfına ve isa­betsiz teşebbüslere ve çok yönlü nefsanîliğe yönelterek fakirlik doğuran bir haramdır.

Özetlersek deriz ki zina faizle birlikte toplumun yı­kım sebebi olan bir haramdır.

Bu gerçeği peygamberimiz şöyle açıklıyor:

«Bir cemiyette zina ve faiz işlemleri açıkça yapılır olduğu zaman o cemiyet halkının bizzat kendileri Al­lah’ın azabını üzerlerine çekmiş olurlar.» (C. Sağîr, Iza Zeherez-Zina…)

Zinanın Dünya ve Ahiret Cezası

Ferdî, ailevî ve sosyal hayatı çökerten yıkıcı ve eri­tici bir fiil olduğu içindir ki İslâm Dini zinayı geçiştiri­ci öğütlerle  yasaklamamıştır. Dünyada çekilecek, Âhiret’te görülecek cezalar koymuştur.

İslâm  Toplumu’nda itiraf veya hamilelik ya da dört şahidin şahitliği ile sabit olacak zina fiilinin Kurân’la belirlenen cezası Müslümanlardan bir topluluk önünde  yüz sopa vurulmasıdır. (Nur 2)

Pek tabiîdir ki bu ceza Kur’ân ve Sünnet yasaları­na göre yönetilen, İslâm inancı ve kültürünü yayan, zi­naya götürücü yolları açtırmayan, açık olanları kapa­tan, devlet bütçesinden evlenemeyen bekârlar için fon ayıran ve şartları çerçevesi içinde birden fazla evliliğe ruhsat çıkaran İslâm cemiyetinin zinakârları içindir.

Zina fiilinin Âhiret cezası ise çok daha elem veri­cidir.

Şanlı Peygamberimiz, ölümden hemen sonra başlayacak Kabir Hayatı ile birlikte zinâcıların zinalarının cezasını görmeye başlayacaklarını şöyle açıklamıştır:

« Göklere çıkarıldığım gece Cebrail ve Mikail beni Mukaddes Arza çıkardılar ve bana yürü dediler. Yürüdük. Ateş fırınları gibi ağzı dar, altı geniş bir ağıza geldik. İçinde çırılçıplak kadın­lar ve erkekler vardı. Dipten ateşlenen bu fırında alevler alttan gelerek içindekileri yaklaşıp sardıkça onlar dışa­rıya fırlayacak gibi yükseliyorlar, alevler çekildikçe de dibe yuvarlanıyorlardı. Bunlar kimlerdir diye sordum ? Cebrail ve Mikail bana şu açıklamayı yaptılar:

Bunlar zina eden erkekler ve kadınlardır. (Kıya­met Günü’ne kadar kabirlerinde bu şekilde azap göreceklerdir.)»  (et-Tac, 4/310)

Peygamberimiz zina yapanların kabir azabını açık­larken zina yasağını koyan Rabbimiz de Kur’ân’ında şöyle buyurmaktadır:

«Kim yaratıcı gücü olduğu inancıyla Allah’tan başkasını da ilâh edinerek ona yalvarır, haksız yere ca­n alır ve de zina ederse günahlarının cezasını bu­lur. Kıyamet Günü onun için azab kat kat artırılır ve o azabın içinde aşağılanmış olarak kalır.» (Furkan 68,69)

Zinanın Dereceleri

İslâmî ölçülere göre zina, zinadır, bekârların bekarlarla ve  fahişelerle yaptıkları zina da haram /günah olmakla  birlikte  sorumluluk de­receleri ağır olan zinalar da vardır.

a.) Kendileriyle ebediyen evlenilemeyecek olan, mahremlerle yapılan ensest ilişki türü zina, sorumluluğu pek azim olan zinadır. (M.Zevâid 6/269)

b) Peygamberimiz, mahremlerle yapılan zinaya nazaran ikinci derecede sorumluluk doğuran zina türü­nü de şöyle açıklamıştır.

«Kişinin komşusunun (ortağının) karısıyla zina etmesi, on kadınla zina etmesinden daha ağır bir günahtır.» (Mişkâtül-Mesabîh,Hadis No: 5109)

c) Peygamberimiz, doğuracağı  sorumluluğun farklı olacağı bir zina nevini de şu hadîsleriyle bildirmiştir:

« Üç sınıf insan vardır ki Allah Kıyamet Günü’nde onları zatına muhatap tutup konuşmaz. Onlara rahmet nazarıyla bakmaz. Onları günahlarından arındırmaz. Onlar için elem verici bir azab da vardır. Bunlar kibirli fakirler, sık sık yalan söyleyen idare­ciler ve evli/yaşlı zinâcılardır.» ( İ.Kesir Furkan 68)

Zinaya Götürücü Sebepler de Haramdır

Dini yal­nız zinayı değil, zinaya yaklaştırıcı bütün işlemleri de  haram kılmıştır. Bunun içinde:

  • Kadınların yabancı erkeklere karşı yüzleri ve elleri dışındaki bütün vücut organlarını örtmelerini em­retmiştir.
  • Birbirleriyle evlenebilecek olan kadınlarla er­keklerin bir arada yalnız kalmalarını ve kadınların tah­rik edici bir eda ile erkekler arasında yürümelerini, ay­rıca erkekler ve kadınların birbirlerine şehvetle bakma­larını, tokalaşmalarını ve vücut temaslarını da yasak­lamıştır.
  • Dinimiz şehevî duyguları geliştirici ve azgınlaştırıcı müzik, film, resim, roman ve hikâye gibi sa­nat ve edebiyat türlerini, ayrıca bar, pavyon, genelev  gibi yerlerin kurulması ve işletilmesini de haram kılmıştır.

Zina Çirkef Zinacı da Aşağılıktır

Yüce dinimizin ve olgun aklın red ettiği zina ger­çekten bir çirkeftir.  Zinâcıların her biri de aşağılık kişidir. Bunun içindir ki Hz. Allah Nûr Sûresi’nde iffetli kadınlar ve erkeklerin tövbesiz zinâci erkek ve kadınlarla evlenmelerini haram kılmıştır. Çünkü onlar Kur’ân ifadesiyle «pistirler» ve kendileri gibi pislere uygundur­lar. (Nur 3, 26)

Zinadan Kaçınmalıyız

Bütün haram­lardan ve Kıyamet Alâmetleri’nden olan zinadan sakı­nalım. Zira zinadan sakınmada Âhiret saadeti vardır.

Peygamberimiz şöyle buyurur:

«Kim bana iki çenesi arasındaki dilini ve iki ayağı arasındaki tenasül uzvunu haramlardan koruyacağına garanti verir ki ben de ona Cennet’e gireceğine garanti vereyim (et-Tac, 5/183)

Rabbimiz de Firdevs Cennetine varis olacak gerçek mümin kullarını vasfederken onların zinadan korunan kullar olduğunu bildirmektedir. (Müminûn 1-10)

Yüce Rabbimden cümlemize zinadan ve zinaya gö­türücü yollardan korunma şuuru dilerim.

ALİ RIZA DEMİRCAN 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.