islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

AMERİKA VE İSRAİL İNSANLIKTAN DEĞİL ŞİDDETTEN ANLAR

AMERİKA VE İSRAİL İNSANLIKTAN DEĞİL ŞİDDETTEN ANLAR
13 Aralık 2023 10:58
A+
A-

Evet, Amerika ve İsrail insanlıktan değil şiddetten anlar.

PEYGAMBERİMİZİN DUALARI

Aziz Peygamberimizin duaları muhteşemdir. Hayata dokunur. Olabilecek ihtimallere yer verir. Ufkumuzu genişletir.

Bir özelliği de düşmanın acımasızlığına değinmesi ve uğradığımız zulümlerin günahlarımızla bağlantısına işaret etmesidir.

O, yaptığı ve yapılmasını öğretip öğütlediği bir  duasında Rabbimize şöyle yakarır:

“Allah’ım! Günahlarımız sebebiyle senden korkmayacak ve bize merhamet etmeyecek düşmanları bize saldırtma.”

 AMERİKA VE İSRAİL ACIMASIZDIR

Amerika ve İsrail böylesi zalim bir düşmandır. Allah’tan korkmaz olup insanlara merhametsizdir. Ama yaptığı saldırılar muhtemelen günahlarımız sebebiyle ve Allah’ın onayı iledir.

SALDIRI YA UĞRAMA SEBEBİ GÜNAHLARIMIZ

Allah’ın yasalarına, onlarla çelişen  kanunlarla ortak koşmak, zulüm ve faiz gibi büyük bazı günahlardan korunsak bile Allah’a emirleri ve yasaklarına gereğince yönelmemek türünden temel günahlarımız vardır.

Ayrıca  çalışma kanuna aykırılıkla  tembellik etmek, Allah’ın bizim için yarattığı maddeler üzerinde ilmi çalışmalar yaparak hayatı kolaylaştırıcı ve geliştirici ilmi atılımlar yapmamak,  varlığımızı korumak ve Allah’ın düşmanları olan zalimleri cezalandırmak için güç-kuvvet hazırlamamak benzeri günahlarımız  da vardır ki ceza olarak düşman saldırısına uğratılmak  için yeter sebeptir.

ZALİMLERDEN İNSAF BEKLEMEK

Bütün dünya oturmuş Amerika ve İsrail’den şiddetten vazgeçmesini, insanlık değerlerine saygı ve insafla  savaşı bitirmesini bekliyoruz.

Hamas ve Gazze halkının direncini kıramayan bu zalimler iyice kudurganlaştıkları için durmazlar, onlara karşı maddi ve manevi şiddet dilini kullanmadıkça da durdurulamazlar.

Bu zalimler için aşağıda değinilen yollar devreye sokulmalı ve sürdürülmelidir.

DÜNYANIN YAPABİLECEKLERİ

Yüzbinler sokaklara dökülüp protestolarıyla  nefret oluşturmaya ve bu iki ülke mallarının boykot etmeye devam etmelidir.

Türk dünyası, halkı Müslüman memleketler ve hür dünya ülkeleri, çoğunluğu elde edebildikleri Birleşmiş Milletler’de, çoğunluğun kararlarını  veto edilemez kılmalı ve kullanılabilecek   müşterek bir askeri gücün temelleri atılmalıdır. Türkiye de bu yolda öncülük yapabilir.

Ve artık ilimde geri kalmış ülkeler tembelliği yenmeli ve ilme-bilme yönelmelidir.

Borca ve faize dayalı ekonomilerimizi Yahudilerin egemenliğindeki Kapitalizm’den  kurtarma mücadelesi verilmelidir.

TÜRKİYE DAHA BİR ATILIMDA OLMALIDIR

Geleceği parlak görülse de potansiyel liderliği sebebiyle tehlikelerle muhatap plan olan Ülkemiz ise çok yönlü  atılımlar içine girmelidir.

Allah’a ve Ahiret hayatına iman temelleri üzerinde dünyamızın en seçkin ilim, yönetim ve erdem adamlarını yetiştirmeliyiz.

Bu hedeflere ulaşmak zordur ama mümkündür.

Artık güç kazanmadan zalimlerden merhamet dilenerek bir yere varılamayacağı ve barış sağlanamayacağı bilinmelidir.

Rabbimiz de Kur’ân’da bize önce kuvvet  üretmemizi emir buyurmakta, sonra bizi güçle  barışa yönlendirmektedir.

Başarmak ve zalim şiddetten korunmak için  yapılması gereken de bu değil midir? Okuyalım:

“ Ey müminler! Allahtan korkmaz acımasız zalimlere karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet toplayın ve en etkili, en üstün silah gücüne sahip olun. Sözgelimi, güçlü süvari birlikleri oluşturmak üzere savaş atları ve elinizdeki imkânlara göre silahlar hazırlayın ki, böylece hem Allah’ın düşmanı, hem de sizin düşmanınız olan insanları ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, fakat Allah’ın bildiği ve gelecekte Müslümanların başına belâ olabilecek kimseleri korkutup savaştan caydırabilesiniz. Fakat bunu gerçekleştirmek için malınızı ve canınızı ortaya koymanız gerekiyor.
Unutmayın ki, Allah yolunda her ne harcama yaptıysanız, hepsinin karşılığı size eksiksiz ödenecek ve asla haksızlığa uğratılmayacaksınız.

Ey yükümlü yetkili! Şayet gücünüz karşısında düşmanlarınız barışa yanaşırlarsa, onların bu teklifini kabul et ve Allah’a güven. Şüphesiz O her şeyi işitendir, bilendir.”  (Enfal 8/60,61)

 

Ali Rıza Demircan 

 YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.