islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5843
EURO
34,9071
ALTIN
2.435,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

AVRUPA BAĞIŞ MI YAPACAK FAİZLİ BORÇ MU VERECEK?

AVRUPA BAĞIŞ MI YAPACAK FAİZLİ BORÇ MU VERECEK?
28 Mart 2023 14:30
A+
A-

Uğradığımız Deprem felaketi sebebiyle Avrupa Komisyonu’nun liderliğinde düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı’na, Avrupa Birliği ve üye ülkeleri, BM Kalkınma Programı ve diğer BM örgütleri, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Yeniden İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) gibi kuruluşlar ve AB dışından ülkeler katıldı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye için toplanan para 6 milyar 50 milyon Euro, Bunun 4.3 milyar eurosu uygun kredi olarak Türkiye’ye sağlanacakken, 1.75 milyar euro hibe olarak verilecek.

Yorumumuz

Avrupa’nın ruh dünyası maddecilikle yoğruludur. Onlar Allah’ın rızası için , bir diğer anlatımla insanlık değerlerini devreye sokarak iş yapamayacaklarından her alanı rahatlıkla sömürebilirler.

Bağış için toplanıyorlar. Telaffuz ettikleri meblağın yaklaşık yüzde yetmişi faizli borç. Bunun da Allah bilir bir kısmı kredili mal satışı olacaktır. Yani yapacakları yardım ölçüsünde kazanç sağlayarak yardımlarını sıfıra indirirler.

Burada ülke olarak bizim de suçumuz/günahımız  büyük. Çünkü ekonomimizi borca dayalı olarak yapılandırmışız. Onları kanımızı emmeye alıştırmışız.

Allah bizlere ve yönetimlerimize basiret ihsan etsin.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.