islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5187
EURO
34,9172
ALTIN
2.436,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bağdat’ta ABD Hedeflerine Roket Atışları Gündelik Yaşamın Parçası Oldu

Bağdat’ta ABD Hedeflerine Roket Atışları Gündelik Yaşamın Parçası Oldu
7 Mayıs 2020 13:51
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Irak’ın başkenti Bağdat ve yakınlarındaki Amerikan üsleri ve Amerikan askeri idari personelinin sıkça kullandığı hava alanlarına roket atışlarına maruz kalması artık gündelik yaşamın alışılan bir parçası haline geldi. Çarşamba günü de üç Katyuşa roketi şu günlerde ABD askeri personel transferi dışında kullanılmayan Bağdat uluslararası hava limanının sınır bölümüne fırlatıldı. Uyarı ve bezdirme yönelimli olduğu düşünülen roketler bir can kaybına neden olmadı. Irak polisi sonradan Bağdat’ın Batısındaki Barkiye mevkiinde Katyuşa roketlerinin portatif fırlatma platformlarını buldu.

Katyuşa roketleri otomobil bagajına sığacak büyüklükte  kolay kurulup kısa mesafe hedefleri roketlerle vurmaya yönelik 2. Dünya Savaşı’nda Kızıl Ordu’nun kullandığı bir teknoloji. Özellikle Lübnan ve Filistin’de İsrail’e karşı savunma amaçlı olarak kullanılmakta. Ocak başında Amerika’nın Trump’ın emriyle İran’lı Korgeneral Kasım Süleymani’yi bir suikastle öldürmesinin ardından bölgede gerek İran’dan Amerikan üslerine gerekse Irak içinden bunlara yönelik çok sayıda roket atışı oldu. İran’ın roket atışları önceden Irak hükümetine haber verilmek suretiyle ABD askerleri tahliye edilse de üslerde büyük tahribat yapmış ve bir kilometre ötede sığınaklara çekilen ABD’li askerlerden en az yüzü sarsıntı dalgaları sonucu zihinsel tahribatla yoğun bakıma alınmıştı. Bunun hemen ardından Ayetullah Mike olarak bilinen bölgeden sorumlu CIA yöneticisi Afganistan üzerinde uçarken uçağı düşürülmüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.