islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bağdat’ta Havalimanı’na Füze Saldırısı

Bağdat’ta Havalimanı’na Füze Saldırısı
28 Ocak 2022 15:53
A+
A-

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan havalimanına en az 6 roketin kullanıldığı bir saldırı düzenlendi. Sivil uçaklar hasar alırken can kaybı olup olmadığına dair henüz net bir açıklama gelmedi. Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda ABD askeri üssü de bulunuyor.

SALDIRININ AMACI: 

Irak İç Güvenlik birimlerinin yaptığı araştırmaya göre saldırganların kimlik ve örgüt bağlantılarına ulaşılmaya çalışılıyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre saldırıyı yapanlar ile ilgili hala bir bilgi ve bulguya ulaşılmadı.

SALDIRININ HEDEFİ:  

Yapılan saldırıda sivil uçaklar hasar alırken neden böyle bir saldırı yapıldığı akla gelen ilk soru oldu. Yetkililerden henüz konuya dair bir açıklama gelmezken hedeflenen saldırının amacı akıllarda soru işareti olarak sorulmaya başlandı.

SALDIRIYI YAPANLAR: 

Uçağın ön kısmında oluşan ciddi hasarlara rastlandı. Irak resmi makamlarından ise henüz saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

IRAK HAVAYOLLARINDAN AÇIKLAMA 

Irak’taki Uluslararası Bağdat Havalimanına sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıya dair Irak Havayolları’ndan açıklama geldi. Açıklamada, saldırıda hizmet dışı bir uçakta hasar meydana geldiği belirtilerek, “Uçuşların devam edeceği konusunda yolcuları temin ederiz” denildi.

Irak medyası, Bağdat Havalimanı’na 6 roketin düştüğünü duyurmuştu. Roketlerin bazıları havalimanı pistine düşerken, sivil kısmına düşen roket ise bir uçağa isabet etmişti. Saldırı sırasında devreye giren Irak Hava Savunma Sisteminin bazı roketleri ise önlediği aktarılmıştı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.