
Bakan Murat Kurum’dan CHP Lideri Özgür Özel’e Sert Tepki: “455 Bin Konut, Hayalinizin Bile Yetişemeyeceği Bir Proje”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Samsun’da düzenlenen “Ev Sahibi Türkiye” kura çekim töreninde CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesinde yürütülen konut çalışmalarını savunarak, şu ifadeleri kullandı:
“Deprem bölgesinde yaptığımız 455 bin konut, Özgür Bey’in hayalinin bile yetişemeyeceği bir projedir. Kağıdı kalemi eline versen, maketini bile yapamazlar.”
Kurum, konuşmasında depremzedelere anahtar teslimlerinin yapılmasının muhalefeti paniklettiğini belirterek, Özel’in vatandaşları “boş senet imzalatılıyor” iddialarıyla huzursuz etmeye çalıştığını öne sürdü. Ayrıca, “Çek senet işlerini siz iyi bilirsiniz Özgür Bey. Siz baklava kutularını da çok iyi bilirsiniz” diyerek sert bir göndermede bulundu.
Kurum’un açıklamaları, deprem sonrası 11 ilde hayata geçirilen büyük ölçekli konut projesinin tamamlandığını ve TOKİ eliyle hak sahiplerine teslim edildiğini vurguluyor. Bakan, bu projenin dünyanın parmakla gösterdiği bir başarı olduğunu ifade ederken, muhalefetin bölgeye yeterince ilgi göstermediğini ve katkı koymadığını da eleştirdi.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube