islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Bilim adamları: Otizmin kaynağı şeker şurubu

Bilim adamları: Otizmin kaynağı şeker şurubu

Amerika’daki prestijli Massachusetts Teknoloji Enstitüsü bilim adamları tarafından Monsanto şirketinin yaygın tarım ilacı Roundup’ın glifosfat özelliklerinin 2025 yılına kadar her iki çocuktan birinde otizme yol açacağı belirtildi. Biyoloji profesörü Stephanie Seneff, bu gidişle yedi sene içinde çocukların yarısında otizm görüleceğini ifade ve iddia etti.

Son 30 yılda yayınladığı 170 hakemli makaleyle saygın bir yer edinen ve ardından tabiata yayılan kimyasalların Alzheimer, otizm, ve kalp hastalıklarındaki etkisine yoğunlaşan MIT profesörü, Monsanto şirketinin Roundup maddesinin ve bu maddeye bağlı Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) tarafından yapılan glifosfat tarzı zehirlenmenin bunun dünyada artan otizmin ana kaynağı olduğunu belirtti. Seneff, soya ve mısır gibi GDO’lu bitkiler ve Roundup kullanımının, çinko ve demir eksikliğine, düşük serum sülfata, inmelere ve mitokondri bozukluklarına yol açtığını vurguladı.

Hemen hemen bütün endüstriyel gıdalar soya maddesi ve mısır şekeri içerdiğinden, hayvancılıkta GDO’lu yemler kullanıldığından, buğdaya Roundup maddesi sıkıldığından, hepsinde az miktarlarda olsa da bir araya geldiklerinde büyük bir etki gösterebiliyorlar. Yakın zamanlarda bu tarım ilaçlarını kullanan çiftliklerin yakınlarında yaşayan hamile kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada %60 daha yüksek otizm riski olan çocuklar doğurdukları ortaya çıktı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.