islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,3998
EURO
53,3801
ALTIN
6.850,51
BIST
15.141,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

BU KAFA İLE AİLEYİ KORUYAMAZSINIZ

BU KAFA İLE AİLEYİ KORUYAMAZSINIZ
27/01/2025 14:15
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aileyi korumak, güçlendirmek ve dinamik nüfus yapımızı desteklemek için çok önemli adımlar atacağız. Aile Enstitümüzü kurduk, Aile ve Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu’nu kurduk ve bu yıl itibariyle her doğan yeni bebek için destekleri annelerin hesabına yatıracağız” dedi.

‘AİLEMİZ BİZİM GÜÇLÜ BİR DEĞERİMİZ’

Bakan Göktaş, 2025 yılının ‘Aile Yılı’ olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Bu ‘Aile Yılı‘ çok önemli. Öncelikle Cumhurbaşkanımız 78’inci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda ‘Ailemiz istikbalimiz’ diyerek aileyi BM kürsüsünde merkeze oturtan tek lider olmuştur. İkincisi biz medeniyetimizden bugüne her daim gücümüzü nereden aldık, ailemizden aldık. Sokaklara her daim ailelerimize birlikte çıktık. Pandemide zor günlerimizde depremlerde, ilk sığındığımız yer ailemiz oldu. Ailemiz bizim güçlü bir değerimiz” dedi.

‘DOĞURGANLIK HIZIMIZ AZALIYOR’

Bakan Göktaş, aile yapısının tehlike altında olduğunu belirterek, “Aile kavramı biliyorsunuz dünya da da çok ciddi tehdit altında, yalnızlaşıyoruz, yaşlanıyoruz, doğurganlık hızımız azalıyor. Aynı zamanda demografik yapımız, ülkemizin geleceği de çok ciddi manada aile yapısının bu şekilde değişim ve dönüşümden geçmesinden etkileniyor. Bizim gücümüz Türkiye’nin gücü, aynı zamanda genç ve dinamik aile nüfusundan kaynaklanıyor. İnşallah biz de önümüzdeki dönemde ‘Aile Yılı’nı ilan etmemizle birlikte aileyi korumak, güçlendirmek ve dinamik nüfus yapımızı desteklemek için çok önemli adımlar atacağız. Aile Enstitümüzü kurduk, Aile ve Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu’nu kurduk ve bu yıl itibariyle her doğan yeni bebek için destekleri annelerin hesabına yatıracağız. Kadınları ev ve iş yaşamı dengesi arasında bir tercih yapmak zorunda bırakmamak için kreşleri ve farklı bakım modellerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bunu yaparsa AK Parti yapar” ifadelerini kullandı.

EĞRİ ZEMİN ÜZERİNDE DOĞRU BİNA KURULAMAZ

Sayın Bakan “Kadınları ev ve iş yaşamı dengesi arasında bir tercih yapmak zorunda bırakmamak için kreşleri ve farklı bakım modellerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bunu yaparsa AK Parti yapar,” dediğine göre hiçbir şey yapılamayacak demektir. Çünkü eğri zemin üzerinde doğru bina kurulamaz. Kurulsa da ömürlü olmaz. Biz bu konuda uyarı görevimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.

LÜTFEN yarın yayınlayacağmız KADINA, AİLEYE VE ÇOCUĞA BAKIŞIMIZ NE OLMALIDIR? başlıklı makalemizi okuyunuz.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Galip Koç dedi ki:

    Şimdiye kadar yapılanlar yapılacak olanların teminatıdır. Bizim millet kafadan hasta ama ayaktan tedavi oluyorlar diye bir söz var. Tam da bizim durumumuzu anlatıyor gibi. Allah hepimize hidayet etsin.

  2. faruk dedi ki:

    Aile korunacak ise;
    1-Gençlerin evlenmesini kolaylaştırmak İçin ev temini 2+1 veya daha pratik konutlar
    2-Çalışmayan kadınlara evlilik maaşı asgari ücret düzeyinde maaş verilmeli.
    3-Nufüsun sağlıklı artması için çalışan annelere yarımgün mesaisi getirilmeli
    4-12 yıl zorunlu eğitimi mecburi yapmaktan vaz geçilmeli yada 12 yıl devam etmek zorunda olanlara mutlaka bir meslek eğitimi verilmeli ve öğretilmeli
    5-doğum desteği daha yüksek makul bir ücret olmalı çerez parası gibi komik rakamlar vermeyle doğum oranı artmaz.
    6-anne ve babalık eğitimi verilmeli.
    7-Yıllar önce emperyalist propaganda ile ideal aile anne baba ve tek çocuk konusu zihinlere kazınırdı bu oyunlara karşı önlemler olmalı,bu seferde gıda üzerinden insan kimyasını bozan cinsiyet konusunda sapkınlığa yolaçan ve hormonlara etki eden zararlı gıdalara karşı tedbirler alınmalı.