islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4422
EURO
34,7886
ALTIN
2.476,06
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BU VİCDANSIZ MEDYAYI AMERİKA MI FONLUYOR?

BU VİCDANSIZ MEDYAYI AMERİKA MI FONLUYOR?
24 Ağustos 2021 09:33
A+
A-

Son dönemlerde yazılı medyada bazı haberler için “Kanı Donduran” şeklinde bir ifade kullanılıyor. Benim de dehşete düşürücü haberler veren medya için kanım donası geliyor. Aşağıda, milletimizce  çok iyi bilinir olan bir medya organımızdan iki haber sunuyorum. Sonra da yorumunu yapacağım:

https://soundcloud.com/mirathaber/bu-vicdansiz-medyayi-amerika-mi-fonluyor

2015’te ABD’ye sığınan kadın hakları savunucusu ve hakim olan Necla Eyyubi, Taliban hakkında korkunç bir iddiada bulundu. Afgan hakim Taliban’ın kötü yemek yaptığı gerekçesiyle bir kadını ateşe verdiğini öne sürdü.

 

Afganistan ve Taliban üzerinde uzman değilim. Ama Amerika’nın çıkarları için son yirmi senede bütün dünyada ve özelde Afganistan’da yaptığı zulümler ve döktüğü kanlardan haberdarım.

Yeterli genel ve İslamî eğitim alamamış Taliban’ın bilgi ve bilinç yetersizliği sebebiyle İslam’ın onaylamayacağı bazı hatalar yaptığını  ve yapabileceğini kabul ederim. Ama bu hataların Amerika’nın yaptığı zulümlerle mukayese edilemeyeceğini de bilirim.

Şimdi alıntıladığımız haberleri tahlil edelim.

  1. Dünyanın her hangi bir coğrafyasında, hangi batıl inanca sahip olursa olsun kötü yemek yaptığı için bir kadının ateşe verilebileceğine ihtimal vermem.

Bu haber, Taliban’ı yermek amacıyla zalimce, ahlaksızca ve haince verilmiş muhtemelen uydurma bir haberdir.

Peki bu aşağılık haberin kaynağı nedir?

Bu haberi 2015’te ABD’ye sığınan kadın hakları savunucusu ve hakim olan Necla Eyyubi isimli kadın ileri sürüyor.

  1.  Bu kadın Amerika’nın Afganistan’da hakim olduğu bir dönemde yani 2015’de niçin Amerika’ya iltica etmiş olabilir?
  2. Hakime olan bir kadın elde hiç bir delil olmadan Taliban ile birlikte ülkesi aleyhine kullanılacak, duyuma dayalı bir haberi dünyaya nasıl ilan edebilir?
  3. Böyle bir iddia on binlerce insanı yakıcı bombalarla da yakarak öldüren zalimlerin ülkesi Amerika’da nasıl yapılabilir?
  4. Bu kadın Amerika menfaatleri için kullanılan  bir ajan veya böylesi uydurma bir haberi açıklamaya mecbur  bırakılmış bir masum olamaz mı?
  • İkinci  haberi bir daha okuyalım:

Son dakika: Korkunç şüphe gerçek oldu: ABD’nin geride bıraktığı silahlar Taliban’ın elinde!”

Şimdi bu haberi veren vicdanı  satılmışlara soralım:

Korkunç olan bu on binlerce silahın, nasıl kullanacağını henüz bilmediğimiz Taliba’nın eline geçmesi mi ? Yoksa on binlerce kilometre öteden Amerika’dan getirilerek onbinlerce  Afgan’lının öldürülmesinde kullanılmış olması m? Ya da Afganlıları birbirine kırdırmak için gerilmiş olması mı?

Medya ahlakı, bu tür haberlerin iyice tahkik edilerek tarafsız bir mantıkla verilmesini gerektirmez mi?

Biz de sormadan edemiyoruz:

Böylesi insanlık dışı  habercilik yapan satılmış medyayı Amerika mı fonluyor? Muhtemelen böyledir.

Eymen Selim

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.