islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

CUMHURBAŞKANIMIZ MEDENİ YA TÜRKİYE YAHUDİLERİ

CUMHURBAŞKANIMIZ MEDENİ YA TÜRKİYE YAHUDİLERİ
14 Aralık 2023 12:29
A+
A-

Recep Tayyip Erdoğan kardeşimiz bütün ülkemiz vatandaşlarının Cumhurbaşkanıdır. Onun beş asırdır birlikte  yaşadığımız Musevi vatandaşlarımızın Hanuka bayramlarını tebrik etmesi de görevidir. İslam ile yoğrulmuş medeniyetimizi gereği de budur.  Okuyalım:

HANUKA BAYRAMINI TEBRİK

{ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hanuka Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

  • Musevilik inancına mensup tüm vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Dil, inanç ve ırk temelinde her türlü ayrımcılığı reddeden hoşgörü anlayışı, köklü tarihimizin ve medeniyetimizin bizlere bıraktığı en değerli miraslardan biridir.

“BU DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı inançlara ve kimliklere yönelik tahammülsüzlüğün arttığı günümüzde, her türlü ayrımcılığın karşısında durarak, bu değerlerimize sahip çıkmaya büyük önem veriyoruz. Tüm vatandaşlarımızın inançlarını özgürce yaşamaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da devletimizin güvencesi altında olmayı sürdürecektir. Bu düşüncelerle toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı tebrik ediyor, esenlikler diliyorum.}

HAMAS’IN BAŞKALDIRISI

Uzun yıllardır mezalim altında inleyen ve binlerce şehit veren ve yavrularını enkaz altından toplayan Gazzeli kardeşlerimizin öz çocukları olan Hamas ayaklandı.

YAHUDİLERİN ÜZÜLMESİ  DE DOĞAL

Hep öldürmeye alışmış olan  Yahudilerden de öldürülenler  ve esir alınanlar oldu. Üzüntü duyulması doğal  ve İsrail Devleti tarafından  Hamas’a karşılık verilmesi de tabiidir.

Ama hayır, İsrail yetmiş beş yıldır yaptığı gibi Amerika’ya dayanarak kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan, cami, kilise ve hastane demeden sivil halka katliam  yaptı ve yapmaya devam ediyor.

İsrail’de ve Amerika’da insan onurlu Yahudiler derin bir ıstırapla katliama karşı duruyorlar. Kendisiyle birlikte Milletimizin hislerine de tercüman olan Cumhurbaşkanımız üzüntülerini günlerdir dile getiriyor. Ama Ülkemiz Yahudileri hatırlatmalarımıza rağmen derin bir seslik içindeler.

YAHUDİLERİMİZİ NASIL DEĞERLENDİRECEĞİZ?

Biz, Yahudilere değilse de katil İsrail yönetimine olsun göstermelik bir insani tepki ver(e)meyen Yahudilerimizi nasıl değerlendireceğiz.

MİLLETİMİZ SAF, SİYONİZM DE GÜVENİLİR DEĞİLDİR

Bu millet adildir, merhametlidir ama saf değildir. Duyarsızlığın da bir sınırı olmalıdır.

Artık Siyonistlerin parası ve medyası  dünya halklarını satın alamıyor.

193 üyeli BM’de  bağlıları ile birlikte ancak 10 oy alabilen Amerika’nın İsrail’i yüzüstü bırakma zamanı yaklaşmaktadır. Geleceği gören İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa bile artık çekimserdir.

Dünyayı kaosa sürükleyerek Arz-ı mevud  deyip duranlar İsrail’in bile elden gidebileceğini iyi düşünmelidirler. Hamas’ın yaktığı ateş  bunu kanıtlamıştır.

Hamas, şahısların üstünde ve ötesinde bir iman ve cihad hareketidir.

Görebilenler için  değil Türkiye, adalet sever bütün dünya Hamas’laşmaktadır.

https://www.youtube.com/

Ali Rıza Demircan

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BU LİNKİ ZİYARET EDİNİZ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.