islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ev hanımlarının kurduğu tiyatro grubu, ilk oyunlarını sahneleyecek

Ev hanımlarının kurduğu tiyatro grubu, ilk oyunlarını sahneleyecek
16 Kasım 2021 12:14
A+
A-

Ev kadınları, her geçen gün hayatın her alanında yer almaya çalışıyorlar. Dünyanın en zor mesleklerinden olan EV Hanımlığı’ndan arta kalan zamanlarını, hayatın farklı alanlarında üretmeye devam ediyor. Ev kadınlarının kültür ve sanatsal faaliyetler çerçevesinde bir tiyatro kurdukları öğrenildi.

Özellikle Akdeniz ve yöresindeki ev hanımlarının kültürüle ve sanatsal faaliyetlei ön plana çıkmaya başladı.

Antalya’da ev hanımları tarafından kurulan “Kadının Gücü” tiyatro grubu, “Kadın Platformu” adlı ilk oyunlarını sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Kadınların hayatından kesitleri dünyaya duyurmak amacıyla bir araya gelen ev hanımları, kendi yazdıkları oyun için kostümünden dekoruna hazırlıklarını sürdürüyor.

Ayşe Tuluk’un yöneteceği oyun, pazarda ürünlerini satmak için Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelen kadınların güldüren ve düşündüren hikayelerini anlatacak.

Oyunda, Ayşe Tuluk “Trakyalı Sümbül”, Gülşen Polat “Doktor Salih”, Zeynep İnan “Hasta Badegül”, Aysun Balız “Sekreter Sibel”, Hülya Kantaş, Saadet Çelik, Kiraz Algan ve Ayşe Budak “Satıcı”, Songül Yılmaz “Şekerci” rollerini canlandıracak.

İlk kez seyirciyle buluşacak oyunun dekor tasarımını Seyfettin Balız, kostüm tasarımını Saadet Çelik üstlenirken müzik tasarımı ise Murat Güven’e ait.

Oyun, 20 Kasım Cumartesi saat 19.30’da Konyaaltı’nda özel bir tiyatro sahnesinde ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.