islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3233
EURO
34,7673
ALTIN
2.389,91
BIST
10.250,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

FAİZLERİ MİLLETE ÖDETİLEN HARAM SERVETLER

FAİZLERİ MİLLETE ÖDETİLEN HARAM SERVETLER
20 Aralık 2023 14:21
A+
A-

Sabah yazarı Dilek Güngör, Mürat Ülker ile görüşerek önce Ülker, Şok Market, Godiva ve Superfresh gibi birçok markayı bünyesinde barından Yıldız Holding‘le ilgili bilgi veriyor:

Yıldız Holding‘i birçoğumuz Ülker markasıyla tanıyoruz… 79 yıl önce İstanbul’da bisküvi fabrikasıyla başladılar… Bugün 12 ülkede, 46 fabrika (25’i Türkiye, 21’i yurtdışında), aralarında Godiva, United Biscuits’in olduğu 300 markayla global bir oyuncu haline geldiler… Şimdi yeni bir yolculuğa çıkıyorlar…

Dilek Güngör sonra da Murat Ülker’e “Borçlar ne olacak?” diye soruyor ve aldığı bilgileri de şöylece özetliyor:

Malumunuz, 2018’de grup çok tartışıldı. Gelirlerinin yarıya yakını döviz cinsinden olan Yıldız Holding’in bankalardan aldığı borcu yeniden yapılandırmak istemesi hepimizi şaşırtmıştı. Zira, borç 7 milyar dolardı. Sonrasında da epey gürültü koptu. Hele hele İngiltere’de Pladis kurulduktan sonra… O dönemden sonra grup sıkı bir diyet yaptı. Belli sektörlere odaklanıp bazı varlıklarını sattı.

Geldiğimiz noktada, borcu yarısı TL olmak üzere 1.2 milyar dolara indirmişler…

BİZİM MERAK ETTİĞİMİZ

7 milyar borçlanabilen bir holdingin en az 17 milyar servetinin olması lazım. Peki bu ne hırs. Böylesine bir borçlanmanın gereği ne?

Bizim faizin haramlığına inanan aklımız böylesi borçlanma cinnetini anlayamaz. Ama Ülkemiz vatandaşı bir Müslüman olarak Milletimize ödetilen faiz miktarını merak etmekten de kendimizi alamıyoruz.

BAZI AİLELER KAZANACAK DİYE..

Ülker ailesi kredi alarak işini büyütüp malına mal katacak ama Yıldız Holding’in ürettiği malları satın alan  fakir milletimiz, aldığı mallar aracılığıyla faizleri ödeyecek.

İyi de dolaylı olarak faiz ödemesi yapacak milyonlarca insanın hakları ile kararacak servetin hesabı nasıl verilecek ve çocuklarımıza böylesi azaba da sürükleyebilecek bir servet nasıl bırakılacak?

MODERN EŞKIYA AKIL ERMEZ

Dedik ya bizim İslami Vahiy’le ayarlı aklımız böylesi “ Düzeni de koruyucu olarak arkasına alan  Modern eşkıyalık” türüne açıklama getiremez.

Sözü Rabbimizin insanlığa son mesajlarını içeren Kur’ân’a bırakalım:

Onlar büyük mü büyük günü için yeniden diriltilip sorguya çekileceklerini bilmezler mi?”  ( Mütaffifun 4-5)

ARD

MİRATHABER.COM – YOUTUBE