islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2316
EURO
34,8199
ALTIN
2.424,54
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C

GÜZELLİK AMELİYATI YAPAN VE YAPTIRANLAR SUÇLU VE GÜNAHKÂRDIR

GÜZELLİK AMELİYATI YAPAN VE YAPTIRANLAR SUÇLU VE GÜNAHKÂRDIR
6 Mart 2024 09:00
A+
A-

Önce haberi okuyalım:

Inger Jeanette Bengtsson, İsveç’te yaşayan bir kadın internetten gördüğü estetik ameliyat işlemleri yapan şirketle anlaştıİstanbul‘a gelerek  özel bir hastanede 3 ameliyat geçirdi. Genç kadın daha sonra taburcu edildi. Otele dönüşünden sonra otel odasında ölü bulundu. “Geride sekiz yaşında bir kız çocuğu, acılı bir baba ve anne bırakılmıştır.”

Kadının ailesi avukatları aracılığıyla Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı‘na şikâyet başvurusunda bulundu.”

GÜZELLİK İÇİN AMELİYAT

Annesi-banası ve  kız çocuğu olan bir kadın yurt dışında otel köşelerinde kalarak üç defa ameliyat masasına niçin yatar?

Allah’ın her bir insan için düzenlediği şekli onu milyarca insan arasında orijinal kılan muhteşem bir haldir.

Ameliyatla insan güzelleşirken özgün halini yitirerek çirkinleşebilir de.

Ameliyatla bir ölçüde güzel olunabileceğini kabul edelim. Bu durum ameliyat tehlikesine atılmaya değer mi? Hem bu durum neyi değiştirecektir. Rızkı mı artıracak, ölümü mü erteletecek, kişiyi bahtlı mı kılacak?

Nice güzeller amaçlarına ulaşamazken, nice çirkin görülenlerin mutlu olabildiğine tanık olmuyor muyuz?

ALLAH’TAN BİLGİ ALMAYIŞIMIZ

Bütün bunların sebebi yaratıcımız olan Allah’tan ve onun elçisi Hz. Muhammed’den almamız gereken bilgileri almayışımızdır. Allah’ın insanlığa son mesajlarını içeren Kurân ile aydınlanamayışımızdır.

Maalesef cehalet yaygın, aynı hatayı Müslüman kadınlar da yapıyor.

Bu vesile ile bilinmesi gereken bazı bilgileri hatırlatalım:

TEDAVİ AMAÇLI AMELİYATLAR

Doğuştan yarık olan dudaklarda estetik işlem yaptırılabilir. Nefes darlığı gibi bir sağlık sorunu sebebiyle burun ameliyatı da yaptırılabilir. Daha açık bir anlatımla tedavi amaçlı işlemler yapılabilir. Ancak daha cazibeli ve şuh olmak; beğenilerek arzulu bakışları çekmek gibi yalnızca güzel olmak amaçlı operasyonlar caiz değildir. Yapılması da, yaptırılması da haramdır. Yapanların alacağı para da haramdır. (Nisa 119) Haram olan işler de genelde hem suç ve hem de günahtır.

Kur’ân’da yaratılışa gereksiz müdahale olarak Şeytanî bir işlem olduğuna işaret edilen bu tür işleri Peygamberimiz de “Güzellleşme amacıyla vücuda dövme yaptırma ve dişleri yontarak seyrekleştirme “ örnekleri üzerinden yermiş ve Allah’ın rahmetinden uzaklaştırıcı eylemler olarak açıklamıştır. (Buharî Libas 83-87)

TEHLİKEYE ATILMAK HARAMDIR

Burada ilave edebileceğimiz bir husus daha vardır ki o da bu gibi estetik amaçlı operasyonların sağlık yönünden riskler oluşturabileceği ve ölümlere sebep olabileceğidir. Sağlığımıza zarar verebilecek atılımlar ise kendimizi tehlikeye atmaktır ki Rabbimizin açık bir yasağını oluşturmaktadır:

Alla yolunda harcamalar yapın. Kendinizi ellerinizle tehlikeye atmayın. Güzel işer yapın. Allah güzel işler yapanları sever.”(Bakara 195)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.