islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5557
EURO
34,8848
ALTIN
2.426,36
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Hindistan’ın İslam düşmanı aşırılıkçı hükümetine karşı tepkiler Korona ortamında arttı

Hindistan hastaneleri korona virüs hastaları ile dolu, hasta yakınları oksijen kaynağı bulmak için uğraşıyor ve dolu krematoryumlar ölülerle başa çıkmak için hararetle çalışıyor.

Hindistan’ın İslam düşmanı aşırılıkçı hükümetine karşı  tepkiler Korona ortamında arttı

Hindistan hastaneleri korona virüs hastaları ile dolu, hasta yakınları oksijen kaynağı bulmak için uğraşıyor ve dolu krematoryumlar ölülerle başa çıkmak için hararetle çalışıyor.

Mirat Haber Ajansı

Hindistan hastaneleri korona virüs hastaları ile dolu, hasta yakınları oksijen kaynağı bulmak için uğraşıyor ve dolu krematoryumlar ölülerle başa çıkmak için hararetle çalışıyor. Yine de, ezici bir sağlık krizinin bu açık işaretlerine rağmen, Başbakan Narendra Modi, Nisan ayı boyunca yoğun bir şekilde toplanmış kampanya mitingleri ile devam ediyor. Başka bir ölümcül COVID-19 enfeksiyonu dalgası Hindistan’ı batırırken, Modi hükümeti de milyonların katıldığı büyük bir Hindu festivalini iptal etmeyi reddetti. On binlerce kişinin katıldığı kriket maçları da devam etti. Felaket dalgası, evde eleştirilere yol açtı. Ancak şimdi muhalefeti bastırmak ve halk sağlığı yerine siyaseti seçmekle suçlanıyor. Delhi Yüksek Mahkemesi bile hükümete, insanların oksijen eksikliğinden ölürken fildişi bir kulede yaşadığını vurguladı. Modi ayrıca Hindistan Tıp Derneği başkan yardımcısı Dr. Navjot Dahiya tarafından bir süper yayıcı olarak etiketlendi.

Eleştirmenler, ölümlerin artması ve lanse edilen bir aşı uygulamasının kötü bir şekilde sarsılmasıyla, Modi’nin virüsle savaşma sorumluluğunun çoğunu yetersiz donanımlı ve hazırlıksız eyalet hükümetlerine ve hatta hastaların kendilerine yüklediğini belirtiyor. Modi 2014’te ulusal seçimleri kazandığında, kendisini iş dostu politikaları Hindu milliyetçi bir ideolojiyle birleştirerek ekonomik büyümenin kilidini açabilecek biri olarak sundu. Şimdi eleştirmenler onu ulusal refah üzerinde güç arz eden ve Hindu milliyetçi tabanına hizmet eden biri olarak görüyorlar.

https://www.aljazeera.com/wp-content/uploads/2021/04/h_56825915.jpg?w=770&resize=770%2C518

Ekonomi, hükümetinin Hindistan’ın nakit arzını elden geçirip bir mal ve hizmet vergisi getirmesinin ardından alt üst oldu. Yine de, 2019’da ezeli rakibi Pakistan ile çatışmaların ardından bir milliyetçilik dalgasında kolayca yeniden seçildi. Ayrıca, mahkemeler onu temize çıkarmasına rağmen, başbakanı olduğu Gujarat eyaletinde 2002 yılında meydana gelen kanlı Müslüman karşıtı ayaklanmalardan da sorumlu tutuluyor. COVID salgınının ikinci dalgası, oksijen kaynaklarının tehlikeli derecede azaldığını ve krematoryumların durmadan çalıştığını gören Hindistan üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olmaya devam ediyor. Uzmanlar, resmi hesapların ciddi bir eksik sayıldığına inanmasına rağmen, ülke haftalardır en yüksek sayıda günlük vaka ve ölüm vakalarında arka arkaya kayıt yapıyor. Hindistan hükümeti, yıkıcı koronavirüs dalgalanmasını durdurmak için ülke çapında bir tecrit uygulamaya yönelik artan bir baskı ile karşı karşıya.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.