islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kamerun Askerleri Toplu Katliamla Suçlanıyor

Kamerun Askerleri Toplu Katliamla Suçlanıyor

Mirat Haber Ajansı

Kamerun’un batısında bu yılın başlarında yapılan bir katliamdan üç asker sorumşu tutuldu. Fransızca konuşan ulusal güvenlik güçleri 2017’den beri bölgedeki İngilizce konuşan ayrılıkçılarla mücadele ediyor. 14 Şubat’ta Ngarbuh köyünde 15’i çocuk ve 2’si hamile olmak üzere en az 23 sivil öldürüldü. Ordu başlangıçta cinayetlerde herhangi bir rolü olduğunu reddetti. Ölümlerin, ayrılıkçılar ve birlikler arasındaki çapraz ateşte meydana gelen talihsiz bir kazayla yakıt konteynerlerin patlamasından kaynaklandığını söylediler. Uluslararası tepkiler yükselince Başkan Paul Biya soruşturma emri verdi. Nisan ayının ortalarında yayınlanan ön sonuçlarda, üç kontrolden çıkmış askerin 10 çocuğu ve üç kadını öldürerek emirlere karşı çıktığı saptandı. İnceleme raporuna göre birlikler, sonradan sahte bir yangın çıkararak cesetleri yaktılar ve olayı örtbas etmeye çalıştılar.

Olay, kuzeybatı bölgesinin uzak bir bölümünde meydana geldi ve İngilizce konuşulan iki bölgeden biri, Fransızca konuşan Kamerun’dan bağımsızlık taleplerinin yol açtığı çatışmadan bu katliamın ardından çekildi. Kuzeybatı ve komşu Güneybatı bölgesi, bir zamanlar Batı Afrika’daki İngiliz kolonilerinin bir parçasıydı. 1960 yılında Fransa’dan bağımsızlığını kazandıktan sonra Fransızca konuşan Kamerun’a katıldılar. İnsan hakları örgütleri, 3.000’den fazla ölümle sonuçlanan, altyapıyı ortadan kaldıran ve 700.000 insanı evlerinden kaçmaya zorlayan çatışmadan dolayı her iki tarafı da suçluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.