islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Kamuda Tasarrufun Yol Haritası Açıklandı: İşte Detaylar ve Yenilikler

Kamuda Tasarrufun Yol Haritası Açıklandı: İşte Detaylar ve Yenilikler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın işaret ettiği ‘kamuda tasarrufun’ yol haritası belli oldu. İdari düzenleme yetersiz ise yasa çıkarılacak. Tüzük ve yönergelerin uygulanması için ilgili kurumlara üst yazı gönderilecek. İhale yasası da değişecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın işaret ettiği tasarrufun yol haritası, detayları ile netleşti. İdari düzenlemelerin yetersiz kalması durumunda yasa çıkarılacak. Tüzük ve yönergelerin uygulanması için ilgili kurumlara üst yazı gönderilecek. Bu yaklaşım, tasarruf adımlarını daha etkin kılmayı amaçlıyor.

Kamu İhale Yasasında Öngörülen Değişiklikler

Kamu İhale Yasası, şeffaflığı ve katılımcılığı artıracak şekilde güncellenecek. Acil durumlar hariç, tüm ihale süreçlerini kapsayacak düzenlemeler getiriliyor. Yeni düzenlemelerin, ihale süreçlerinin daha şeffaf ve adil olmasını sağlaması hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Rolü

Kamuda tasarruf yasası çalışmaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda yoğunlaştı. Bakanlık, yasal düzenlemeleri tek elden yönetecek ve kamuda zarar eden kalemleri belirleyecek. Bakanlık, tasarruf tedbirlerinin temelini oluşturacak yasa teklifinin hazırlanmasında da başrolde olacak..

Yapılacak Düzenlemeler

Tasarruf sağlanamayan alanlarda yasal düzenlemelere gidilecek. İdari düzenlemelerle aksamalar önlenememişse, yine yasal düzenleme yapılacak. Bu regülasyonlar, kanun teklifinin son şeklini alacak ve yasaya gerek kalmaksızın sadece tüzük ve yönergeyle düzenlenecek alanlarda ilgili kurumlara üst yazı gönderilecek.

Kamuda Tasarruf Beklentileri ve Hedefler

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuda yüzde 40 oranında tasarruf sağlamayı öngörüyor. Bu süreçte, başta belediyeler ve bakanlıklar olmak üzere tüm kamuda denetimler başlatıldı. Süreç, kamuda tasarruf sağlama ve verimliliği artırma hedefleriyle ilerliyor…

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.