islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3979
EURO
34,7622
ALTIN
2.433,53
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

Köpek Sorunu ve İktidarın Mağlubiyeti

Köpek Sorunu ve İktidarın Mağlubiyeti
17 Nisan 2024 14:00
A+
A-

Köpek Sorunu ve İktidarın Mağlubiyeti: Sokak Köpekleriyle Mücadelede Bile Adım Atılamadı

Türkiye’nin sorunlarını konuşmaktan alıkoyan çevreler, sokak köpekleri üzerinden yaşananlarla bir kez daha gündeme oturdu. Toplumun geniş kesimleri, sokak köpeklerinin neden olduğu mağduriyetlere acil bir çözüm talep ediyor. Büyükşehirlerde artan sokak köpekleri, yaşam şartlarını daha da zorlaştırıyor ve insan yaşamını tehdit ediyor.

Türkiye’nin sokak köpekleri sorunu, son yaşanan trajik olaylarla bir kez daha gündeme geldi. Adana’da köpeklerin neden olduğu kaza ve saldırılar, toplumda endişe ve tedirginliği artırdı. Ancak, iktidarın bu konuda yetersiz adımlar atması ve beklenen düzenlemeleri gerçekleştirmemesi, tepkilere neden oldu. Hükümetin etkili önlemler almaması, toplumda hükümetin köpek lobisi karşısında mağlup olduğu şeklinde bir algı oluştu.

Acil Düzenleme İhtiyacı ve Mağduriyetlerin Artışı

Sokak köpeklerinin neden olduğu mağduriyetler, Adana’da yaşanan trajik olaylarla bir kez daha yüzümüze çarpıyor. Köpeklerin kovaladığı kızın korkuyla yola atlaması sonucu yaşanan kaza toplumda tedirginliği artırdı.

İktidarın Eksik Adımları ve Mağlubiyeti

Ancak, iktidarın bu konuda yeterince adım atmaması ve beklentileri karşılamaması, tepkilere neden oluyor. Özellikle seçimlerden sonra hükümetin bununla ilgili beklenen etkili adımların atılmaması, toplumda rahatsızlık yaratıyor. Bu durum, iktidarın köpek lobisi karşısında da mağlup olduğu şeklinde yorumlanıyor.

HABER YORUM

Sokak köpekleri konusunda her gün en az bir ya da iki haber okuyoruz ve üzülüyoruz. Köpek saldırıları neticesinde hayatını kaybedenler dahi oluyor.

Maalesef tüm bunlar olurken de, ne hükümet ne de muhalefet tarafından konuyla alakalı bir çözüm önerisi getirilip meclise sunulmuyor.

Bu vurdumduymazlığa medyamız da dahil. Bir köpeğe yapılan eziyeti dramatik bir şekilde günlerce ekranlarına ve satırlarına taşıyan medya, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayanları ya görmüyor ya da kısa haberler şeklinde verip geçiştiriyor. “Hayvanları koruma” adı altında kurulan dernekler, Köpeklere bir saldırı olduğunda kıyametleri koparırken ve adliyelere koşarken, saldıran köpekler olunca sessiz kalmayı tercih ediyorlar…

Tamam… Dinimizin de emri olan hayvan sevgisi konusunda hassas olalım. Ama diğer canlılara olan sevgimiz insan sevgisinin önüne geçmesin…

Köpek, kedi vs. sevgimiz insan sevgisinin önüne geçtiğinde, aynı günümüzde yaşadığımız gibi saçma sapan bir hal alıyor.

Yerel seçimleri kaybeden iktidar, neden kaybettikleri konusunda tahlil yaparken, “Sokak köpekleri” konusunu da maddeler arasına  ekleyebilir…

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.