islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4954
EURO
34,9187
ALTIN
2.437,70
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

KUR’ÂN-I KERÎM’İ BİZ DE MANEN YAKMADIK MI? YAKMIYOR MUYUZ?

KUR’ÂN-I KERÎM’İ BİZ DE MANEN YAKMADIK MI? YAKMIYOR MUYUZ?

Aziz Kitabımız Kur’ân-ı Kerim’in İsveç’te yönetimin bilgisi ve izni ile yakılması kelimelerle ifade edilemeyecek derecede tam bir aşağılık ve iğrençliktir; İslam dünyası ve de milletimize saldırıdır.

Kur’ân’ın Allah’ın kitabı olduğuna ve O’nun mesajlarını içerdiğine inanmayan kültür Müslümanlarının bile öfke duyması gereken bu pislik ve piçliğe şeklen gereken cevaplar verildi, veriliyor.

Ama gerçekten cevap verebilir konumda mıyız?

Hepimiz biliyoruz. Aslında yakılan bir tomar kağıt değildir. Kur’ân’ın temsil ettiği inançlarımız ve yaşam ölçülerimizdir; O’nun insanlığın muhtaç olduğu evrensel mesajlarıdır.

Cumhuriyetin ilk yıllarında görülen ve azımsanamayacak olan  fiziksel yırtma, çiğneme ve yakmaları geçelim. Geçelim de manevi yakmalar üzerinde duralım.

Biz de Kur’ân’ı kişisel, ailevi ve toplumsal hayatımızdan dışlayarak manen yakmadık mı?

Kur’ân’ın dışlanarak yakılmadık nesi kaldı? Eğitime ilişkin kuralları yakılmadı mı, ekonomiye ilişkin ilkeleri ateşe verilmedi mi,  hukuki  prensipleri, alevlendirilen yangına terk edilmedi mi?

Hulâsa, kendi medeniyetimizi inkârla BATI’nın yasalarını tercih ve tercüme ile  Kur’ân ilkelerini ateşe vermedik mi?

Osmanlı’nın son döneminde tutuşturulan ve sonrasında harlandırılan  ateşin alevleri ruhumuzu yakmaya devam etmiyor mu?

Bu yangına direnç göstermek isteyenlerin canlarına ve özgürlüklerine kıyılmadı mı? İstiklal mahkemesi mazlumları ve mülga 163. madde mağdurları unutulabilir mi?

Bizim payımıza da yedi defa yargılanmak düştü.

Ne var ki kendi özgün ifadesiyle bağlılarınca yani bizlerce Mehcur kılınan/terkedilen Kur’ân’ın ne getirdiği ve neleri içerdiği bilinmediği için yanan nesiller yangının farkında ve bilincinde değil.

Diyanet’te, ilahiyatlarda ve milli eğitimde görevli 250 bin maaşlı personelin ! duyarsızlığında millet olarak biz de bu yangını yanarak, üstelik onaylayarak izliyoruz.

22 Ocak 2023  yani bu pazar sabahı camilerimizde “Kur’ân’a uzanan eller kırılsın/kahr u perişan olsun “ diye beddualar edildi. Bu beddualar Rabbimiz katında kabul edilirse Kur’an’ın ‘ hayatımızı yönlendirecek hükümlerini teklif etmenin ‘ bile  anayasal suç haline getirilişini onaylamakta olan  milletimizin vay haline ki vay haline !

Dileriz İsveç’teki yakma vahşeti, Kur’ân’a karşı işlemekte olduğumuz manen yakma suçunun/günahının farkına varmamıza sebep olur. Olur da Kur’ân’ın önündeki engelleri kaldırırız. Kaldırabilir miyiz?  Ümitsizlik haramdır. Biz sonuçla değil atılımla yükümlüyüz. Bu yazı da bir eylemdir.

“Bu yakıcı gerçeklere değinmenin şimdi sırası mıydı,” diyecek bizden görülen hayasızlara deriz ki, tam da sırasıydı, size göre zaten yangın yok ki sırası gelsin.

Peygamberimiz “Utanma İmandandır” buyurarak ne doğru söylemiş…

Sözü, yasaları Kıyamet Günü’ne kadar devam edecek olan Kur’ân’a bırakalım:

Bu Kur’ân, bütün insanlara apaçık bir çağrı, Allah’a karşı sorumluluklarının bilincinde olanlar için bir rehber ve bir öğüttür.“   (Al-i İmran 3/138)

Ali Rıza Demircan

Anahtar Kelimeler.: Kur’ân yakma, Batı, tercüme yasalar, diyanet

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar
  1. Mustafa Temel dedi ki:

    Saçma Sapan konuşmayın, biz Kur’ an-ı yakmadık, siz yaktı iseniz bilmem. Kelam ilmi vardır; ağzınızdan çıkan yazılır. Biz Kur’ an yolunda Şehid olacağız İnşallah. Evvela Haramı terkedeceğiz. Vakit geldi.