islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

CHP’nin ‘Meclis Şov Haftası’ Devam Ediyor

CHP’nin ‘Meclis Şov Haftası’ Devam Ediyor
8 Aralık 2021 16:44
A+
A-

Bütçe görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm hızıyla sürüyor. CHP’li milletvekilleri, genel başkanlarının gözüne girmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçe görüşmelerinde akıl almaz şovlar, hareketler, atraksiyonlar yapıyorlar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile ilgili kuruluşların bütçesinin tartışıldığı Meclis’te, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın söz aldı.

Erkan Aydın’ın kürsüde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sataşması ile birlikte Meclis’te, gergin anlar yaşandığı görüldü.

CHP, KÜRSÜDEN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA İTHAMDA BULUNDU

Siyaset bilimci James Clarke’ın, “Bir siyasetçi gelecek seçimi düşünür, bir devlet adamıysa gelecek nesilleri düşünür.” sözlerini kullanarak Bakan Süleyman Soylu’ya dönen Aydın, “Eğer Sayın Bakan, gelecek nesilleri düşünseydi, kendisiyle ilgili onlarca iddiayı bir televizyon programında değil, gelir burada TBMM’de ‘önce dokunulmazlığımı kaldırın, sonra bir soruşturma komisyonu açın ve gelin bunları cevaplayın’ derdi. Ancak o ne yaptı, mayıs ayından beri hala suç duyurusunda bulunacak. 7 aydır bekliyoruz. Sayın Bakan, o dokunulmazlığı kaldırın. Bu şekilde bir şey olmayacağını biliyoruz.” Diye belirtti.

YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU

Kendisinden önce konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın sözlerine ithafta bulunarak Bakan Süleyman Soylu’ya yönelik konuşmalarını devam ettiren Erkan Aydın, Meclis’ten yükselen sesleri “Aynı şekilde iade ediyorum.” diyerek susturmaya çalıştı.

Aydın’ın açıklamaları ile beraber pek çok milletvekili ayağa kalktı. Bir araya gelen milletvekilleri, yumrukları havada salladı.

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Aydın’ın, Bakan Süleyman Soylu’ya müdahale etmesini istemesine karşın Başkan Süreyya Sadi Bilgiç, birleşime ara verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.