islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3825
EURO
34,7428
ALTIN
2.398,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

MİLLET MALIYLA SEÇİM PROPAGANDASI AHLÂKİ MİDİR?

MİLLET MALIYLA SEÇİM PROPAGANDASI AHLÂKİ MİDİR?
27 Şubat 2024 09:45
A+
A-

MİLLET MALIYLA SEÇİM PROPAGANDASI AHLÂKİ MİDİR?

Demokrasinin ve demokratik seçimlerin olmazsa olmaz türünden ahlaki değerleri olabilir mi? Biz istenilse de olabileceğine inanmıyoruz. Laik demokrasiler de hemen her şey mubahtır.

a.) Mesela siz bir veya bir avuç parti yetkilisinin seçtiği kişileri kazanacak yerde aday gösterebilir ve seçtiklerinizi halka onaylatabilirsiniz. Hatta bu yolla seçilenleri de halkın seçtikleri kişiler olarak görebilirsiniz. Mesela Ekrem İmamoğlu veya Murat Kurum’u halk mı seçmiş olacak?

Bu insanları aldatmak değil midir?

b.) Adaylardan birini görsel ve yazılı propaganda ile halkı aldatabileceği şekilde parasal yardıma boğabilirsiniz. Bu durum, erdemli ve liyakatli insanları yarıştan koparmak değil midir?

c.) Kadim ahlaki değerlerle oynayarak bir sömürücü faizciyi veya ar damarları çatlamış bir eşcinseli aday gösterebilirsiniz. Bu girişimler toplum açısından ahlaki görülebilir mi?

SEÇİM PROPAGANDASI

Asıl üzerinde durmak istediğimiz noktaya gelelim.

Birileri devletin, birileri de belediyelerin imkânlarını kullanarak seçim kazanmaya çalışıyor. Seçim çalışmalarını devletin veya belediyelerin imkânların çarçur ederek yürütmek ahlaki olabilir mi?

MİLLET MALI DOKUNULMAZDIR

Biz Müslümanız, millet malı kutsaldır/dokunulmazdır. Onu çıkarlarınıza alet ederek seçim çalışmalarınızda kullanamazsınız. Ayrıca bu kul haklarına girmek olur. Bu yöntemle kazanmak hakikatte kaybetmektir.

Acı olan toplumumuzun da bu tür duyarlılıklarını yitirmiş olmasıdır. Ahlakı olmayan davranışları sandıkta gereğince cezalandırmamasıdır.

Medyamıza gelince, bu konu bile ahlaksızca sömürülüyor. Ve muhalefet erdemli imiş gibi yalnızca iktidar yerme konusu yapılıyor.

Allah sonumuzu hayreylesin diyeceğiz ama Allah da hayır isteyenlerin sonunu hayır eyler.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.