
Demokrasinin ve demokratik seçimlerin olmazsa olmaz türünden ahlaki değerleri olabilir mi? Biz istenilse de olabileceğine inanmıyoruz. Laik demokrasiler de hemen her şey mubahtır.
a.) Mesela siz bir veya bir avuç parti yetkilisinin seçtiği kişileri kazanacak yerde aday gösterebilir ve seçtiklerinizi halka onaylatabilirsiniz. Hatta bu yolla seçilenleri de halkın seçtikleri kişiler olarak görebilirsiniz. Mesela Ekrem İmamoğlu veya Murat Kurum’u halk mı seçmiş olacak?
Bu insanları aldatmak değil midir?
b.) Adaylardan birini görsel ve yazılı propaganda ile halkı aldatabileceği şekilde parasal yardıma boğabilirsiniz. Bu durum, erdemli ve liyakatli insanları yarıştan koparmak değil midir?
c.) Kadim ahlaki değerlerle oynayarak bir sömürücü faizciyi veya ar damarları çatlamış bir eşcinseli aday gösterebilirsiniz. Bu girişimler toplum açısından ahlaki görülebilir mi?
Asıl üzerinde durmak istediğimiz noktaya gelelim.
Birileri devletin, birileri de belediyelerin imkânlarını kullanarak seçim kazanmaya çalışıyor. Seçim çalışmalarını devletin veya belediyelerin imkânların çarçur ederek yürütmek ahlaki olabilir mi?
Biz Müslümanız, millet malı kutsaldır/dokunulmazdır. Onu çıkarlarınıza alet ederek seçim çalışmalarınızda kullanamazsınız. Ayrıca bu kul haklarına girmek olur. Bu yöntemle kazanmak hakikatte kaybetmektir.
Acı olan toplumumuzun da bu tür duyarlılıklarını yitirmiş olmasıdır. Ahlakı olmayan davranışları sandıkta gereğince cezalandırmamasıdır.
Medyamıza gelince, bu konu bile ahlaksızca sömürülüyor. Ve muhalefet erdemli imiş gibi yalnızca iktidar yerme konusu yapılıyor.
Allah sonumuzu hayreylesin diyeceğiz ama Allah da hayır isteyenlerin sonunu hayır eyler.
MİRATHABER.COM -YOUTUBE-
Yav, devlet siyasi partilere partilerin aldığı oy oranında milyarlca lirzalık yardım yapıyor! Bu para kimin ? Milletin değil mi ? Partiler sçim hazılrlıkalrını vegiderlerini neden kendielri karşılamıyor da hazinedn yardım yapılıyro ? Bu para yasa ile verildiği için helal mi oluyor ? İktidar 2008 yılında Emeklielrin MUKTESEB = KAZANILMIŞ BİR HAK olan Maaş Bağlanma Oranlarını düşürerek hazineye gelir irad etti ! Bu uyguılama ile emeklielrin maaşalrı bir türlü artmadı,-yükselmedi ! Bu yanlış ve emeklilerin belini büken uygulama yasa ile yapıldığı için helal mi ? Yoksa bir kesimin kazanılmış hakkının gaspı mı ? Beyler, ülkemzide ne haramakr işleniyor da haberinzi bile yok, kalkmış milletin malıyla sçim propogandasının ahlâkiliğiyle uğraşıyorsunuz ! Ete-dişe dokunan ko nujları gündeme getirn diyorum ete-dişe dokunan !…