islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4910
EURO
34,9434
ALTIN
2.431,05
BIST
9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Mirat Haber’den: Papa’nın ailesini ziyaret ettiği Aylan’ın ölümü Avrupa’dan geldi

Mirat Haber’den: Papa’nın ailesini ziyaret ettiği Aylan’ın ölümü Avrupa’dan geldi
Mirat Haber

Müslüman bir ülke olan Irak’ın başkenti Bağdat’a inip oradan Kürt özerk bölgesine giden ve orada halkı desteklediği mesajları veren Papa Françesko’nun ölen Aylan Kürdi’nin ailesini ziyaret etmesi bir çelişkidir.
Irak’ta bulunan Katoliklerin ruhani lideri, Bodrum açıklarında lastik botunun batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli küçük çocuk Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi ile görüştü ve bu bütün dünyaya Papa’nın insanlığının simgesi olarak verildi. Oysa çocuğun ölümü, Ege’de Yunan sahil güvenliğinin ve tehlikeli politikaların neden olduğu binlerce ölümden sadece biriydi. Görüşmesi gereken İtalyan ve Yunan makamlarıydı, bir katolikler birliği olarak Roma’da başlayan AB’nin liderleriydi.


Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Irak ziyaretinin üçüncü gününde, Yunanistan’ın İstanköy adasına şişme botla geçmeye çalışırken annesi ve kardeşi ile birlikte boğularak hayatını kaybeden üç yaşındaki  Suriyeli Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi ile görüşerek fotoğraf çektirmesi samimiyetsizdir. Aylan Kürdi’nin annesi ve iki kardeşi de ölmüştü ama küçük çocuğun kuma vurmuş ters cesedi ve başındaki Türk jandarması resmi Avrupa’da sembol olmuş, sanki Türk jandarma öldürmüş gibi de yorumlar yapılmıştı.


Gerçekteyse Yunan-AB sahil kuvvetleri yüzlerce, binlerce insanın ölümüne neden olmuş, pek çoğunun botlarını bizzat batırmış, motorlarının etkisiz bırakarak deniz ortasında ölümlerine neden olmuştur. Bunlar Türk makamlarınca kaydedilip yayınlanmıştır. Ama Françesko Efendi’den Tunanistan ve AB sahil güvenliğine tek bir olumsuz çıkış gelmemiştir.
Dahası Vatikan’ın ortasında bulunan ve üzerinde büyük etkisi olan İtalya’nın da tekne batırma, insanların ölümüne neden olma uygulaması vardır. Geçen yıl en az 10 bin ölüme neden olan İtalya’nın bu siyasetini durdurmada etkili bir yol izlememiştir Papa hazretleri.


Papa’nın Müslüman düşmanlığı kişisel değil, kurumsaldır. Kendisi tarihteki ilk Cizvit tarikatı kökenli Papa’dır. İşgal edilen Endülüs Müslümanlarını korku ve dehşetle Hristiyanlaştıran, çocuklarını yatılı okullarda devşiren Cizvitler, kurucuları İgnatio Layola’dan bu yana Afrika’da Güneydoğu Asya’da Filipiler gibi Müslüman ülkeleri Hristiyanlaştırma uzmanıdır. Bunu bugün dünlerarası diyalog örtüsü altında yapmaktadır. Polonyalı Papa Voytila ya da Jan Pol II’nin ölümü ardından İslamiyet ile ilişkiler  Vatikan’da Yahudiliğin bulunduğu ilahi dinler kategorisinden çıkarılıp Hinduluğun bulunduğu müşrik dinler dairesine bağlanmıştı. 


Papa Françesko ya da gerçek adıyla Jorge Maria Bergoglio, ayrıca özelde Türkiye düşmanıdır. papalığın dikkatle taraf olmamaya çalıştığı Ermeni Soykırımı konusunda Papa sözde soykırımın 100. yılında bildiri yayınlayarak Katolik Alemi olarak bu iddiayı gerçek kabul ettiklerini bildirmiştir. Dolayısıyla Kürt özerk bölgesine gidip Türkiye sahillerinde ölen bir Suriyeli Kürt çocuğun ziyareti sayesinde Türkiye karşıtı bir mesaj da vermektedir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.