islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Mısır tazminat talebiyle ilgili görüşmeler sırasında dev şilebe el koydu

Mısır’daki yetkililer, Süveyş Kanalı’nı bloke eden ve dünya ticaretini, sahibiyle arasında yaşanan mali bir anlaşmazlık karşısında yaklaşık bir hafta boyunca deniz trafiğini felce uğratan megaship’e el koydu.

Mısır tazminat talebiyle ilgili görüşmeler sırasında dev şilebe el koydu

Mısır’daki yetkililer, Süveyş Kanalı’nı bloke eden ve dünya ticaretini, sahibiyle arasında yaşanan mali bir anlaşmazlık karşısında yaklaşık bir hafta boyunca deniz trafiğini felce uğratan megaship’e el koydu.

Mirat Haber Ajansı

Mısır’daki yetkililer, Süveyş Kanalı’nı bloke eden ve dünya ticaretini, sahibiyle arasında yaşanan mali bir anlaşmazlık karşısında yaklaşık bir hafta boyunca deniz trafiğini felce uğratan megaship’e el koydu. Süveyş Kanalı Otoritesi (SCA) başkanı Korgeneral Usame Rabie dün yaptığı açıklamada, geminin Japon sahibi Shoei Kisen Kaisha Ltd. ile tazminat ödenene kadar Ever Given’in ülkeyi terk etmesine izin verilmeyeceğini söyledi. hiçbir şey ödemek istemedikleri için, Pazartesi günü geç saatlerde Mısır devlet televizyonuna söyledi. Shoei Kisen’in filo yönetimi departmanının sahibi olan müdür yardımcısı Yumi Shinohara, kanalın tazminat talebinde bulunduğunu doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

İngiltere Kulübü, Ever Given’in koruma ve tazminat sigortacısı yaptığı açıklamada, Mısır’ın Shoei Kisen’e 916 milyon dolar tazminat davası açtığını söyledi. Sigortacı, konteyner gemisi ve mürettebatının tazminat ödenene kadar kanalda tutulmasının hayal kırıklığına uğradığını da sözlerine ekledi. SCA’dan bir kaynak dün erken saatlerde medyaya yaptığı açıklamada, geminin tutulması için bir mahkeme emri çıkarıldığını ve müzakerelerin hala sürdüğünü ekledi. Tayvanlı işletilen ve Panama bandıralı kargo gemisi, 23 Mart’ta bir kum fırtınasında dar ama çok önemli küresel ticaret arterinde çapraz olarak sıkışıp kaldı ve Mısırlı personel ve uluslararası kurtarma uzmanlarının onu yerinden çıkarmak için altı günlük muazzam bir çabasını harekete geçirdi.

Uzatılmış gecikmeler, mal kıtlığı ve tüketiciler için artan maliyet korkularını artıran eşi görülmemiş altı günlük kapanma, halihazırda koronavirüs salgınının baskısı altında bulunan denizcilik sektöründeki gerginliği artırdı. Denizcilik veri şirketi Lloyd’s List, blokajın Asya ile Avrupa arasında her gün tahmini 9,6 milyar dolar değerinde kargo tuttuğunu söyledi. Bu miktar, Ever Given’in kanalı engellediği hafta için kurtarma operasyonunu, durmuş kanal trafiğinin maliyetlerini ve kaybedilen geçiş ücretlerini hesaba katar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.