islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5691
EURO
34,6848
ALTIN
2.523,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Müslüman aklını kiraya vermemesi gereken insandır

Müslüman aklını kiraya vermemesi gereken insandır
19 Temmuz 2017 11:52
A+
A-

Hud Suresinin yedinci ayetinde belirtildiğine göre Yüce Allah gökleri ve yeri insanların yararı, faydalanması için yaratmış, biz insanları da “hanginiz daha güzel amal işleyeceksiniz diye denemek, imtihan etmek için yaratmıştır.”

Ayette geçen

“Hanginiz daha güzel amel işleyeceksiniz” ifadesini Peygamber Efendimiz:

a- Hanginiz aklını daha güzel kullanacak,

b- Allah’ın haram kıldığı şeylerden hanginiz daha çok sakınacaksınız ve

c- Hanginiz Allah’a itaatte daha süratli olacaksınız” şeklinde açıklamıştır.

Güzel amel güzel akılla işlenir. Güzel akıl Yüce Rabbimizin insanlara bahşetmiş olduğu büyük bir lütuf ve nimettir.

Akıl insanları diğer canlılardan ayıran ilahi bir nurdur. İnsan onunla iyiyi kötüden, hakkı batıldan ayırt eder. Aklın zıddı hamakattır/ ahmaklıktır. Akıllarını kullanamayanlar ahmak-lardır.

Müminler içerisinde az da olsa Allah’ın kendilerine lütfettiği akıllarını kullanmayıp batıl yolda olan sapık kimselerin peşine düşüp gidenler vardır.

Bunlar akıllarını, peşine düştükleri sapık kimselere kiraya vermişlerdir, onlar ne derse kayıtsız şartsız kabul ederler.

Peşine düştükleri sapık kimseler de onlardan mutlak itaat isterler. Oysa dinde mutlak itaat sadece Allah ve Rasulüne edilir. Bunların dışında ismi, cismi, unvanı, manevi derecesi ne olursa olsun hiç kimseye mutlak itaat edilmez.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.