islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3743
EURO
34,7834
ALTIN
2.432,21
BIST
9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Neden… Neden… Neden?

Neden… Neden… Neden?
20 Aralık 2023 09:18
A+
A-

Neden…

7 Ekim de başlayan işgalci siyonistin Gazze katliamları, abd ve Batı dünyasının tam desteğiyle hız kesmeden sürüyor. On binlerce masum, abd-batı destekli işgalci siyonistin saldırılarında can veriyor. “Diyar-ı Küfür” devletlerinin hiçbir şey yapmayacağını elbette biliyoruz. Lakin halkı Müslüman ve devleti yönetenlerin de kendilerini Müslüman olarak ifade ettikleri devletlerde ne yazık ki sessizce bu katliama seyirci kalıyorlar. Bu sessizlik, adeta Gazze ve Hamas’tan kurtulmak istediklerini ifade ediyor.

İşgalci siyonistlerle her türlü ilişki hiç hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Türkiye’den gemiler işgalci siyoniste, lojistik destek için seyr-ü sefer ediyor. Kendilerini “Müslüman (!)” olarak vasıflandıran devlet erkânından hiçbirinin “Neden?” sesi çıkmıyor?

Muhalefet partilerinden biri meclise bir araştırma önergesi getiriyor. Ancak önergenin içeriği, Türkiye’nin İsrail’e gönderdiği malların içeriği ve miktarı ile Gazze’deki durum üzerindeki etkisinin tespitini içeren bir önerge. Fakat araştırma önergesi,  AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddediliyor. Müslüman kardeşlerimizi, çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı hasta demenden katleden işgalci siyoniste memleketimizden neyin ne kadar gittiğine dair malumat sahibi olmanın “Neden?” önüne geçiliyor? (1)

Daha sonra, CHP Milletvekili Seyit Torun’un İsrail ile askeri, ticari ve diplomatik ilişkilerin neden kesilmediğine ilişkin soru önergelerini Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, işleme koymuyor. Numan Kurtulmuş, soru önergesini reddedişini, “Neden?” kişisel olarak değerlendiriyor? (2)

On binlerce masum Müslüman kanı döküldüğü halde, Dışişleri Bakanı kendisine sorulan, İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ve diplomatik ilişkilerle ilgili soruya, “İsrail’le 74 yıllık bir geçmişi bulunan ilişkilerimiz hiçbir zaman Filistin’in haklı davası hilafına yürütülmemiştir” (3) diyerek adeta aklımızla alay eder gibi garip bir cevap veriyor. Tüm İslam aleminin şeddeli düşmanı işgalci siyonistle her tülü münasebeti yürüteceksiniz, hem de bu ilişkiler ağı Filistin davasının hilafına olmayacak. Öyle mi? Böyle bir şeyin mümkün olmadığını anlamayacağımızı “Neden?” anlamıyorsunuz?

Gazeteci Metin Cihan’ın “İsrail’e sevkiyat” ile ilgili paylaşımlarının toplumda şaşkınlıkla ve nefretle karşılık bulması sonucunda, Eski Başbakan Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım mahkemeye başvurarak, Metin Cihan’ın “Gazze’ye bomba yağarken Türkiye’den İsrail’e sevkiyat devam ediyor” paylaşımlarından isimlerinin silinmesini istiyor. Mahkeme, Cihan’ın paylaşımlarından baba-oğul Yıldırım’ın isimlerinin silinmesine dair “Neden?” böyle bir karar veriyor? (4)

Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok açıklamasında “İsrail bir terör devletidir” diyor ve daha da radikal bir söz ederek, “Olay haçlı-hilal meselesidir. Olaya böyle bakıyoruz” (5) diyerek sözlerine devam ediyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak işgalci siyonist devleti terörist olarak tanımlıyor. Yerinde bir tespit olarak yaşanan hadisenin haçlı-hilal meselesi olduğunu biliyorsa, “Neden? gereğini yapmıyor?

Fakat… İş sadece sözde kalıyor, ameli olarak hiçbir uygulama yok. ABD üsleri açık, radarlar aktif, siyasi askeri, ticari faaliyetler hiç aksamadan devam ediyor. Hem de kendisinin ifade ettiği gibi “terörist bir devletle.”

Şimdi cumhurun başkanına sormazsak boynumuza vebal olur. “Siz, gözünden yaş yerine kan damlayan, tükürünce kan kusan, geceleri gözüne uyku girmeyen, kanla abdest alan bu Müslüman milletin hassas duygularıyla “Neden?” oynuyorsunuz? Terörist bir devletle “Neden?” ve “Nasıl?” ticari ve siyasi ilişkilerde bulunuyorsunuz?”

Yakup Döğer 

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Dipnotlar

1-https://t24.com.tr/haber/turkiye-nin-israil-e-gonderdigi-mallarin-icerigine-ve-miktarina-yonelik-arastirma-onerisi-akp-ve-mhp-oylariyla-reddedildi,1139968)

2- https://www.evrensel.net/haber/505243/numan-kurtulmus-israil-ile-ticaret-sorularini-geri-cevirdi

3-https://www.gazeteduvar.com.tr/disisleri-bakani-fidan-israil-ile-iliskiler-filistin-davasina-zarar-vermiyor-haber-1651426

4-https://t24.com.tr/haber/binali-yildirim-ve-oglu-istedi-metin-cihan-in-israil-e-sevkiyat-paylasimlari-yasaklandi,1142174

5-https://www.trthaber.com/haber/gundem/cumhurbaskani-erdogan-israil-bir-teror-devletidir-812971.html

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.