islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Prof. Gündoğan’dan kan donduran tespit: Coronavirüs, Çin’e Atom Bombası Atmaktan Daha Etkili

Prof. Gündoğan’dan kan donduran tespit: Coronavirüs, Çin’e Atom Bombası Atmaktan Daha Etkili

Coronavirüse ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mete Gündoğan, yaşanan süreci tane tane hatırlatarak, “Coronavirüs, Çin’e atom bombası atılmasından daha etkili.” dedi.

Prof. Gündoğan, Coronavirüse dair yaşanan bilgi karmaşasına dikkat çekerek, “Önce mutasyona uğramış bir Coronavirüsten bahsedildi. 100-200 insanın öldüğü ve 500’e yakın insanın etkilendiği söylendi. Daha sonra, 500’e yakın kişinin öldüğü açıklanırken 50 bine yakın insanın etkilendiği duyuruldu.” ifadelerini kullandı.

Çin ile Amerika arasındaki ticaret savaşını hatırlatan Prof. Gündoğan, şöyle konuştu:

“Bu zamana kadar Çin ile Amerika arasındaki en büyük problem ticaret savaşlarıydı. Her iki taraf da birbirlerine karşı gayet şiddetli açıklamalarla sert yaptırımlar uygulayacağını ifade etti. Ne olduysa, Amerika bir an da Çin ile ticaret savaşlarına son verebileceğine inandığımız bazı anlaşmalar yaptı.”

Çin ve ABD arasında yapılan ticaret anlaşmalarından sonra Coronavirüs olayının patladığını hatırlatan Prof. Gündoğan, “Coronavirüsün yayılmasından hemen sonra da IMF’den bir açıklama duyduk. IMF, Çin’deki ekonominin çok büyük bir darbe alabileceğine ve dünya ekonomisinin de bu durumdan etkilenebileceğine dair uyarılarda bulundu.” diye konuştu.

‘Çin’e atom bombası atmaktan daha etkili’

Coronavirüsün Çin’e atom bombası atmaktan daha etkili bir hale geldiğini belirten Prof. Dr. Mete Gündoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Sadece Wuhan’da yaklaşık 100 bin civarında insanın etkilendiği bir virüs ve karantina altına alınmış bir bölgede. Peki bu şartlarda Coronavirüs nasıl olur da Çin üretimini komple etkileyebilir ve ilk sinyal IMF’den gelir?

“Hastanede çalışan bir hemşirenin evinin kapısının kolunda da Coronavirüs bulundu. İşte bu haber son nokta oldu. Bu ne demektir biliyor musunuz? Malların üzerinde de Coronavirüs olabilir. Batı dünyaya kapı kolunda bu Coronavirüs varsa Çin’in bütün dünyaya ihraç ettiği malların hemen hemen hepsinde de Coronavirüs olabilir. Bu haber Çin’e atom bombası atmak kadar etkili bir şeydir.”

Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.