islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

SESLENİŞ 

SESLENİŞ 
22 Mart 2024 09:30
A+
A-

Kardeşim, dünyayı saran bu kötülük çemberinden bireysel ve toplumsal olarak kurtulmak için yapabileceklerini erteleme. Öfkeni büyüt zalimler ve onları destekleyenler için. Diri tut; bu, her şeyi bir anıya dönüştüren algıya karşı. Öfkeni besle, seni daima mazlumun yanında tutsun diye. Kuşan öfkeni bütün donanımlarınla. Ki onlar seni şüphesiz daha güçlü kılar bütün olumsuzlukların karşısında. Duyargalarının tamamı açık olsun. Her an seni yanıltacak yeni bir oyunu sahneleyebilir uluslararası oyun kurucular. Ve sen belki de hiç farkına varmadan onların oyunlarının bir parçası haline gelebilirsin. Öylesine sinsi planlarla geliyorlar ki üstümüze farkına vardığımızda iş işten geçmiş olabiliyor. Modern ajanlar, kıtalar dolaşıyor bir tuşun arkasına sığınarak.

Ellerin tetikte olsun. Oyun kurucuların algılarıyla dostunu bilinçsizce taş yağmuruna tutabilirsin. Sözlerden, fiillerden, hatta görüntülerden oluşan taş yağmurlarına. Ellerin harama her dokunduğuna ya da eriştiğinde bir mazlumun ahı ulaşır sana da. Dokunduğunda bir yasaklı ürüne mermiler yağar kardeşlerinin üstüne sen farkında bile olmazsın.

Ayaklarını sabit tut inancının üstünde. O zaman yanlış ve hatalı yönlendirme tabelalarının hiçbiri emeline ulaşamaz.

O zaman seni yolundan, hakikatten ayırmak isteyen güçlerin hevesleri kursaklarında kalır. Ayakları sağlam basanın bulunduğu yeri kaybetmesi düşünülemez. Âli İmran 147’de geçen şu ifade bir dua olarak ve sonuna âminler eklenerek devinsin, dolaşsın dudaklarımızda: ‘’…Rabbimiz! Günahlarımızı ve işlerimizde gösterdiğimiz taşkınlıkları bağışla, ayaklarımızı sâbit kıl! Şu kâfirler topluluğuna karşı bize yardım ve zafer ihsân eyle!’’                                                

Beynini kiraya verme. Senin yerine kimse düşünüp karar vermesin. Onların senin yerine alacakları kararlar önce sana sonra kardeşlerine zarar verir, unutma. En değerlin olan akıl sağlığını yitirmene sebep olabilecek davranışlardan yüz çevir. Ayrıca film karelerine değil filmin tamamına odaklan ki büyük oyunu görebilesin, okuyabilesin. Bunu için sağlıklı senin beynine her zaman ihtiyacımız var.

Kalbin için inşirah temenni et. Gönlü, kalbi geniş olanlar güzellik yayacak bu karanlık çağa. Göksel sözün diğer gönüllerde de karşılık bulmasına vesile olacaklar. Kalbinin temizliği eylemlerinde ete kemiğe bürünenler temiz bir dünyanın da mimarlarına dönüşecekler. Her bir inşirah olmuş göğüs, müjdecisi olacak aydınlık ve huzur dolu geleceğin.

Dilinin ipini beyninle ve kalbinle sımsıkı tut. Kontrolsüz bu et parçası fenalıklar ülkesinin padişahı olmak derdindedir, bilesin.

Ama dil; beyin ve kalple birlikte hareket ettiğinde hakikat güneşi aydınlatacaktır her yeri. Saygı ve sevgiyle donanacak dünya. Diline atılmış ya da atılacak düğümlerin başına ne kötülükler getirebileceğini inan duymak dahi istemezsin. En basiti karşındakiler seni anlamazlar. O zaman yine âmin ile sonuçlanan bu şu duayı da eksik etme dilinden: ‘’Rabbim! gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimden düğümü çöz. Ki sözümü iyi anlasınlar.’’  Gözlerini hep açık tut.

Dört bir yanımız maddi manevi düşmanla dolu iken mevzulara göz yumma zamanı değil. Özellikle kalp gözünü açık tutacak, seni feraset sahibi kılacak eylemlerini çoğalt. Bunların başında da okumanın geldiğini unutma. ‘’Okumadığın gün karanlıktasın’’ sözünü aklından çıkarma. Ama daima ‘’Rabbinin adıyla oku.’’ O’nun rızasına erişme yolculuğunu selametle sürdürmek üzere oku. Sağlıklı bir okuma için sağlıklı gözlere ihtiyaç var, bunu unutma. Her türlü fuhşiyattan da gözlerini muhafaza et. Gönül gözüyle de insanı, tabiatı, meseleleri okumayı ihmal etme. Bu okuma da en az fiziki okuma kadar kıymetlidir.                                  

Bütün azalarına seferberlik emri çıkar. Bu emir sadece oruç ayına münhasır olmasın. Beden, ruh ve toplumsal bilinç sağlığını tehdit eden unsurlar daima teyakkuzda iken senin rehavete kapılman doğru olmaz. Hepsi, insan olma savaşında siperlerdeki yerlerine sahip çıksın. Hiçbiri diğerinin başlattığı ya da başlatacağı doğru davranış refleksine engel olmasın, aksine onu cesaretlendirecek, destekleyecek bir tutum sergilesin. ‘’Bütün azalarını harbe çağır/Sofran açılsın elin şehit ballarından alsın.’’ dizeleri boşuna söylenmemiş olsun. Evet, bütün azalarınla hazır ol harbe, çünkü zalimler ölüm yağdırıyor mazlumların üstüne senin coğrafyanda. Üstelik durmaksızın. Tekerrür ede ede sürüyor zulüm. Tarihsel bir nakarat âdeta. Dün Afganistan, Ruanda, Vietnam, Cezayir, Libya, Arakan ve diğerleri; bugün Gazze, Doğu Türkistan. Yarın kim bilir belki Kudüs, belki de… Üç noktanın yerine yeni bir isim yazılmasına müsaade etme.                 

Kardeşim, bu sesleniş sanma ki sadece sana; önce nefsime, önce nefsime…

EYYUP YÜKSEL    

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-        

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.