islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

TARİHİ SÜREÇ İÇİNDE İSRAİL KATLİAMLARI

TARİHİ SÜREÇ İÇİNDE İSRAİL KATLİAMLARI
11 Ekim 2023 09:51
A+
A-

Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı ve “Aksa Tufanı” adını verdiği savunma savaşını fırsat bilen içimizde ki Siyonistler, şimdi de Filistinliler üzerinden İslam’a ve Müslümanlara saldırmayı maharet sayıyorlar.

Biz, Filistin topraklarının Filistinlilerin olduğunu ve İsrail’in işgalci ve terörist bir devlet olduğunu tekrar hatırlatmak ve İsrail için kullandığımız “İşgalci ve Terörist” kelimelerinin altını doldurmak istiyoruz.

Şimdi gelin, İsrail’in bölgede yaptığı katliamların bir kısmını buraya alalım ki, içimizdeki Siyonistlere belki örnek olur da Hamas’a terörist damgası vurmaktan vazgeçerler.

BALDAT EL-ŞEYK KATLİAMI  (1947- 60 ÖLÜ)

Yaklaşık 200 İsrailli teröristin gece saat 02:00 sıralarında gerçekleştirdiği ve dört saat sürdüğü baskın neticesinde, evlerinde uyuyan kadın, çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere 60 Filistinli şehit oldu.

YEHİDA KATLİAMI (1947-13 ÖLÜ)

İlk kurulan Yahudi yerleşim yeri olan Yehida’da, İngiliz askeri elbisesi giymiş Siyonist askerler, Müslümanların üzerine ateş açtılar ve 13 kişiyi şehit ettiler.

KHİSA BASKINI (1947-10 ÖLÜ)

Bu katliam, Lübnan sınırında ki Khisa kasabasında gerçekleşmiştir.

QAZAZA BASKINI (1947- 5 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ)

Rastgele bir eve saldıran teröristler, bu baskında 5 çocuğu hiç acımadan katletmişlerdir.

SEMİRAMİS OTELİ BASKINI (1949- 19 ÖLÜ)

İsrail’in ilk Cumhurbaşkanı David Ben Gurion tarafından teröristlerin  yönlendirildiği ortaya çıkan katliamda, otele yerleştirilen bombalar neticesinde 19 kişi hayatını kaybetmiştir.

NASER AL-DİN KATLİAMI (1948)

Arap askerleri gibi giyinmiş olan İsrailli teröristler, planlı bir şekilde kasabaya varmışlar, kendilerini karşılamaya gelen insanların üzerine ateş açmışlardır. Bu baskında sadece 40 kişi hayatını kurtarabilmiş, kasaba bu katliamla haritadan silinmiştir.

TANTURA BASKINI (1948- 200 ÖLÜ)

İsrailli tarihçi Teddy Katz’ın “Rakamlardan anlaşıldığına göre,kesinlikle en büyük katliamlardan birisi” dediği bu katliamda 200 Filistinli, hunharca katledilmiştir.

DAHMAS CAMİSİ  KATLİAMI (1948- 100 ÖLÜ)

Daha sonra Savunma Bakanlığı da yapacak olan Moshe dayan tarafından yönetilen Komando birliği, Filistinlilere Camide toplanmaları koşulu ile güvence vermiş, ancak camide toplanan Müslümanları askerler katletmiştir.

Bu katliamdan sonra Lyda ve Ramble’de yaşayan 60 Bin Müslüman göç etmek zorunda kalmış, daha sonra Filistinlilerin bu toprakları, Yahudi yerleşimcilere peşkeş çekilmiştir.

DAWAYMA KATLİAMI (1948- 100 ÖLÜ)

Houla’da gerçekleşen bu katliamda ise İsrailli askerler Filistinlileri bir eve doldurmuşlar ve evi ateşe vermişlerdir. Neticede bu katliamda 100 Müslüman Filistinli şehit olmuştur.

SALHA KATLİAMI (1948-105 ÖLÜ)

Camiye doldurulan Filistinlilerin üzerine ateş açılmış, bu katliamdan bir kişi dahi kurtulamamıştır.

 

(DEVAM EDECEK)

ŞABAN DOĞAN

MİRATHABER.COM

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ