islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

THY Avrupa Ligi’nde Ergin Ataman şampiyonluk sonrası konuştu

THY Avrupa Ligi’nde şampiyon olan Anadolu Efes’te Başantrenör Ergin Ataman maç sonu konuştu.

THY Avrupa Ligi’nde Ergin Ataman şampiyonluk sonrası konuştu

Mirat Haber Ajansı

Basketbol THY EuroLeague’de İspanya ekibi Barcelona’yı 86-81 mağlup eden temsilcimiz Anadolu Efes, dün gece şampiyon oldu. Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu elde etti. Anadolu Efes takımının Başantrenörü Ergin Ataman maç sonu konuştu.

“Ciddi değilim. Önce Türkçe konuşacağım. Tüm Türkiye bizi izliyor. Bu kupa size armağan olsun! Kazanacağız dedik aldık bu kupayı!” “Yapabileceğimizi biliyorduk. Ritmimizi bulduk. Hepsini tebrik ediyorum.”

“Sayın Cumhurbaşkanımız aradı ve tebrik etti”
“Sayın Cumhurbaşkanımız aradı ve tebrik etti. Bütün oyunculara selamlarını iletti, Türk halkı adına. Devletimizin en üstünden böyle bir tebrik almak çok önemli. Sayın Diş işleri bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız aradı, tebriklerini iletti.  Yabancı oyuncularımız var ama hepsine misafirperveriz. Tüm dünyaya böyleyiz.

Bu karar siyasi bir karar

Pandemiyle dünya ile birlikte savaşıyoruz. Bazı ülkelerde bize sorun çıkarıyorlar. Bu önemli turnuvaya yayıncı kuruluş gelemedi,  benim Amerika’ da okuyan ve iki kez aşı olan iki kızım gelemedi. Almanya vize vermedi. Türkiye’nin aleyhine çalışma yürütmek için Almanya’ya gelen insanları düşündüğümüz zaman bu durum endişe verici. Her maçta bizimle olan oyuncularımızın aileleri gelemedi. Ben bu durumu pandeminin dışında görüyorum. Ama biz sahada gerekli cevabı veriyoruz.

“200 ülkede canlı yayınlandı, tüm dünya bir Türk takımının sınırları aştığını gördü. Türkiye’den devlet büyükleri, siyasi parti liderleri de olmak üzere herkes aradı. Türkiye’de basketbola büyük ilgi var. Kulüpler yatırımlar yapıyor. Fenerbahçe son 5 yılda iyi işler yaptı, şampiyon oldu. Türk takımları iyi işler yapmaya devam edecek.” Türkiye’nin Almanya Konsolosluğu’na teessüflerimi iletiyorum. Bu karar pandemiyle alakalı değil siyasi bir karar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.