islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
ALTIN
2.430,06
BIST
9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yeni kontrollü normalleşme başlıyor

Yeni kontrollü normalleşme başlıyor
Mirat Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin merakla beklediği Covid-19 tedbirleri ile ilgili kararların alındığı , kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen “yerinde karar” döneminin ilk kabine toplantısına başkanlık yaptı. Kabine toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin risk durumunu gösteren sunum yaptı. Koca, mutasyonlu virüsün hangi illerde ne durumda olduğunu, illerdeki vaka tablosunu, alınabilecek tedbirleri ve esnetme önerilerini kabine üyelerine anlattı.

İllerin dört renkle risk analizi

İller risk durumunu göre dört renge ayrıldı. Toplantıda, düşük (mavi), orta (sarı), yüksek (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokanta, cafelerin açılmasından, yüz yüze eğitimden, hafta sonu yasaklarına ve hafta içi kısıtlamalarına kadar birçok konuda yeni kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Aksi bir durumda yani salgın artış eğilimine girdiği yerde kısıtlamalar genişletilebilecek. Her ilimiz salgın tedbirlerinin ne düzeyde uygulanacağını kendileri belirleyeceğini, ifade etti. İşte bu açıklama sonrasında açıkladığı yeni kararlar:

Sokak yasakları

Hafta sonu yasakları, düşük ve orta riskli illerde kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli bölgelerde Pazar günleri bir süre daha devam edecek. Akşam 21.00-05.00 arası kısıtlamaları tüm iller için devam edecek.

Kafe ve Restoranlar

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı pastane, kıraathane gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 müşteri kapasitesi ile hizmet vermeye devam edecek.

Halı saha ve havuzlar

Halı saha, havuz ve spor tesisleri düşük ve orta riskli illerde sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında hizmet vermeye devam edecek.

21 yaş altı ve 65 yaş üstü

21 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma kısıtlamasında düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek iller için esneklikler yapılacak.

Kamu çalışma saatleri

Kamu çalışma saatleri tüm illerde normal çalışma saatlerine dönecek, valilikler gerekli gördüğü durumda değişiklik yapabilecek.

Nikah ve Düğünler

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerde 100 kişiyi geçmeyecek şekilde, yüksek ve çok riskli bölgelerde ise 50 kişiyi geçmeyecek şekilde 1 saat içinde gerçekleştirilecek.

Genel Kurullar

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler gibi kurumların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılım sayısı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.